Obnova bytového domu v Rimavskej Sobote. Pomohla im PSS

Energetická efektívnosť je dnes jedným z najdôležitejších parametrov pri riešení vlastného bývania. Aj vaša rodinná peňaženka určite ocení, keď máte vo svojej domácnosti čo najnižšiu spotrebu energií. Vedeli ste o tom, že vďaka Prvej stavebnej sporiteľni sa môžu mnohí vlastníci bytov tešiť nielen z kvalitnejšieho bývania, ale aj z významných úspor na platbách za energie? Dôkazom je aj obnova bytového domu v Rimavskej Sobote, pri ktorej sa využila novinka – špeciálna škandinávska technológia.

23.02.2021 00:00
PSS, PR článok, reklama, nepoužívať

Podľa odborníkov je viac ako polovica bytových domov na Slovensku staršia ako 20 rokov. Tieto budovy si teda vyžadujú sledovanie technického stavu a v prípade potreby aj okamžité odstraňovanie nedostatkov. Tak ako v Rimavskej Sobote. Veľký bytový dom v tvare písmena L sa nachádza na uliciach gen. Ludvíka Svobodu a Laca Novomeského. „Dom bol nezateplený v pôvodnom stave od výstavby, pričom sa postavil v druhej polovici 80-tych rokov. Vlastníci sa teda rozhodli znížiť náklady za energie a dohodli sa na rekonštrukcii,“ vysvetľuje Pavel Gábor, územný riaditeľ PSS. Plánovala sa oprava balkónov a zateplenie, istý čas sa však s opravami váhalo. „V niektorých zateplených bytoch totiž po skúsenostiach iných vlastníkov došlo k vlhnutiu stien, muriva, zrážaniu pár či roseniu okien. Obyvateľom tohto bytového domu však záležalo okrem úspor na energiách aj na zdravom bývaní. Preto sa rozhodli využiť nový škandinávsky zatepľovací systém ScanRock. A myslím si, že sa rozhodli správne,“ dodáva Pavel Gábor z Prvej stavebnej sporiteľne.

Systém ScanRock

Technológia ScanRock je patentovaný prevetrávaný škandinávsky zatepľovací systém, ktorý využíva najmodernejšie materiály a inovatívne fyzikálne riešenia. Ich kombináciou sa dosahujú skvelé tepelnoizolačne vlastnosti. „Zabezpečuje to vnútorná trvalo prevetrávaná konštrukcia. Je to fasádny systém budúcnosti a jeho funkčná životnosť je dimenzovaná na 100 rokov,“ tvrdí Rastislav Ďalog zo spoločnosti, ktorá je výhradným dovozcom tohto systému. Ďalšou veľkou výhodou prevetrávanej fasády sú jej akustické vlastnosti. Vzduch medzi vrstvami pôsobí ako dodatočná akustická izolácia. Zvyšuje ochranu pred hlukom a významným spôsobom znižuje hlukový smog z exteriéru. „Obyvatelia bytového domu v Rimavskej Sobote určite oceňujú aj výnimočný estetický vzhľad ich fasády. Môžu sa tešiť na bezstarostný život bez nákladov na údržbu prevetrávaného systému a na nemalé úspory na teple použitím 16 cm tepelnej izolácie,“ hovorí odborník. S rekonštrukciou sa začalo v júni v roku 2019, v období pandémie sa však práce, samozrejme, spomalili. Čo je však dôležité – citeľná úspora energií už v obnovenom bytovom dome nastala. Ak sa totiž obnova urobí dôsledne, vlastníci bytov významne ušetria na vykurovaní, ohreve teplej vody či elektrine v spoločných priestoroch.

Sporenie a úver od PSS

Na dosiahnutie žiadanej úspory na energiách je potrebné zvoliť komplexné riešenie, čo si, samozrejme, vyžiada vstupnú investíciu. Preto je dôležité obrátiť sa na špecialistov, ktorí sa zaoberajú financovaním bývania. Lídrom je v tejto oblasti Prvá stavebná sporiteľňa, ktorá vám pomôže zvládnuť čiastočnú, ale aj celkovú obnovu vášho bytového domu vďaka stavebnému sporeniu a výhodným úverom. Bolo to tak aj v prípade bytového domu v Rimavskej Sobote.

Čo získame obnovou bytového domu

  • predĺžime životnosť budovy
  • znížime náklady na energie o 50 % aj viac
  • zvýšime bezpečnosť svojho bývania
  • zlepšíme vzhľad budovy
  • zvýšime trhovú cenu bytov

Aj váš bytový dom potrebuje obnovu?

Obráťte sa na lídrov v oblasti stavebného sporenia PSS a vďaka stavebnému sporeniu a výhodným úverom hravo zvládnete rekonštrukciu vášho bytového domu. Obchodní zástupcovia PSS vás radi navštívia aj priamo na schôdzi vlastníkov bytov a odpovedia na všetky vaše otázky. Stačí vyplniť jednoduchý formulár na webovej stránke www.pss.sk a obchodný zástupca PSS vás bude kontaktovať do 2 pracovných dní. K dispozícii je aj telefonická linka s ,číslom 02/58 55 58 55.

chyba