Víno v tvare ruže: Someliérka vyberá najkrajšie vínne páry

Pozreli sme sa na najkrajšie páry, tentoraz nie zo sveta šoubiznisu, ale z radov vín. Tieto vína sú príťažlivé nielen svojím zovňajškom ale podmanivé aj svojím vnútrom. Tvoria pár, ktorý poteší vaše chuťové poháriky a možno spríjemní nejeden romantický večer.

12.02.2021 14:00
wineplanet, nepouzivat

Víno ako ruža

Vína Coté des Roses od Gérarda Bertranda vznikli ako skvelý marketingový nápad. Dno fľaše je vytvarované do podoby ruže. Či už máte radi biele, ružové alebo červené víno, Coté des Roses je ideálnym darčekom.

Biela ruža z odrody Chardonnay vás nadchne svojou sviežou jabĺčkovo citrusovou vôňou, ideálne ku grilovaným plodom mora. Ružová ruža má podmanivú vôňu čiernych a červených ríbezlí, citrusov a kvetín. Šťavnaté rosé výborné ku grilovanému lososovi.

Najčastejšie darovanou ružou z lásky je samozrejme červená. Tá vínna je z odrody Pinot Noir. Čarovná vôňa kvitnúcej čerešne s dotykom škorice. Elegantná ovocná chuť, skvelé k filé zo srnca so šípkovou omáčkou.

wineplanet, nepouzivat

ONA a ON

Vinárstvo Pavelka & Syn prichádza so špeciálnou kolekciou vín ONA a ON.

ONA je žena svojím telom, úzkym hrdlom a oblými bokmi, zaodetá do slávnostného odevu, len pre ženy. Chce sa páčiť, chce byť silná a sexy, ale zároveň krehká a nežná. ONA vznikla spojením troch odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Dornfelder. Polosuché ružové víno s intenzívnou ovocnou vôňou lesných jahôd, zrelých višní a malín. Svieže, atraktívne ružové víno so šťavnatou kyselinkou a s vyváženým zvyškovým cukrom v závere. Skvelá k ovocným dezertom.

Dizajn fľaše vína ON v čiernom slávnostnom prevedení pripomína frak. Elegantný, sexy a podmanivý Rizling rýnsky z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Biele víno, ktoré vyzrievalo v dubovo agátových sudoch deväť mesiacov. Intenzívna vôňa kvitnúcej lipy a záhradného ovocia s výrazným dotykom agátového medu. Chuť je bohatá doplnená sviežou kyselinkou. Výborný partner k jemne pikantnému bravčovému perkeltu s cestovinami Sgambaro.
wineplanet, nepouzivat

Na krídlach lásky

Nechajte svoje zmysly niesť na krídlach lastovičky s vínami vinárstva Printhie. Čistý takmer puristický prejav odrody Chardonnay s vôňou citrusov, zázvoru a jemný dotyk vanilkového struku a byliniek. Prirodzené a svieže víno, ktoré si vás podmaní. Vynikajúce k pečenému francúzskemu minikuriatku s maslovo vínnou omáčkou.

Shiraz s klasickým rukopisom, ale plný temperamentu. Intenzívna vôňa černíc, čučoriedok doplnená korenistými a herbálnymi tónmi vanilky, cédrového dreva, škorice a eukalyptu. Víno s excelentnou štruktúrou a harmóniou. Skvelý partner k pečenému jahňaciemu lýtku so zemiakovo zelerovým pyré.

Foto: James Horan
wineplanet, nepouzivat

Najkrajší darček je samozrejme darovaný od srdca. Skúste tento rok svoju drahú polovičku prekvapiť originálne a potešte sa navzájom vínom, ktoré tvoria spolu dokonalý pár.

Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet.sk

chyba