Ako sa obliecť na chladné jesenné dni

Chladnejšie jesenné dni, ktoré prichádzajú, nás pomaly, ale iste, nútia odložiť príjemné kraťasy a krátke topy. Zrazu je potrebné obliekať si niečo, v čom nám bude teplejšie. Nezúfajte! Aj keď ručička teplomeru už tento rok viac nevystúpi na vysokú hodnotu, stále je možné obliecť sa pekne a štýlovo. Stačí vedieť, ako na to!

30.09.2020 10:57
ako-sa-obliect-na-jesen, pr clanok, reklama,...

Správne kombinovanie oblečenia – základ na jeseň

Vo vašom šatníku nemusí byť množstvo nového oblečenia, aby ste sa mohli pekne obliecť počas chladných jesenných dní. Stačí pár kúskov, v ktorých vám bude príjemne a teplo. Zvyšok bude o vašej fantázii a kombinovaní. Pokojne si môžete obliecť aj vaše obľúbené dámske šaty. Vrstvite! Môžete si na ne obliecť sveter a letné sandále vymeniť za mokasíny či jesenné čižmy. Aké hravé a pohodlné zároveň.

Tiež je dôležité, aby ste mali vo vašom šatníku niekoľko nadčasových kúskov oblečenia. Čo to znamená? Je to oblečenie, ktoré nikdy nevychádza z módy a nosí sa každú sezónu. Takýchto kúskov je počas jesenného obdobia hneď niekoľko, napríklad:

  • trenčkot,
  • kardigán,
  • sako s dobrým strihom,
  • kvalitné mokasíny,
  • pekný sveter či mikina,
  • dámske šaty pekného strihu.

Keď budete mať kusy oblečenia, ktoré vyzerajú skvele a dajú sa dobre kombinovať, jednoducho k nim zladíte ďalší odev. A toto oblečenie sa dá nosiť aj na niekoľko spôsobov! Tak, napríklad, kardigán môžete pokojne obliecť ku džínsom alebo ku šatám.

Obliekajte sa teplo

Jesenné počasie môže byť niekedy zradné. Hoci vonku svieti slnko, vonkajšia teplota zďaleka nebýva taká príjemná, ako je to počas leta. Taktiež sú podstatne chladnejšie rána a večery. Je dôležité preto nosiť dostatočne veľa oblečenia, uzavretú obuv. Ak je deň slnečný, ale rána studené, skvelé sú dámske kabáty. Tie viete počas dňa prevesiť cez ruku a znovu si ich obliecť, keď sa ochladí alebo začne byť sychravo.

Na teplotné zmeny si dávajte pozor, inak sa môžu prejaviť rôzne ťažkosti. Tou môže byť bolesť chrbta či prechladnutie. V jesennom období sú aj veľmi vhodné masáže alebo rôzne druhy cvičenia. Doprajte si lymfodrenáž či kvalitné cvičenie. Poradia vám, napríklad, špecialisti na fyzioterapiu z Rehab Klinik Bratislava.

Farby vám svedčia

To, že je chladná jeseň, ktorú mnohí označujú aj prívlastkom smutná, ešte vôbec neznamená, že sa musíte obliekať do sivých farieb. Jeseň praje príjemným a intenzívnym farbám! Sú to však iné odtiene, ako si zvyčajne obliekame cez leto. Vymeňte preto žiarivé farby leta za nádych jesenného lístia či zeleniny.

Aké farby sa budú hodiť na chladné jesenné dni? Sú to tieto:

  • baklažánová,
  • tmavomodrá,
  • bordová,
  • pistáciová,
  • horčicová
  • a všetky zemité odtiene – od béžovej až po tmavohnedú.

Možností je dosť, čo si myslíte? Práve tieto odtiene budú vyzerať vynikajúco s klasickou čiernou či bielou farbou. Navyše, okamžite oživia celý váš outfit a dodajú vám dobrú náladu. Toto ročné obdobie predsa môže byť krásne a farebné.

Pochopiteľne, s príchodom chladných dní nám aj oblečenie zaberie viac času. S našimi radami to však bude zábava – kombinujte, vyfarbite sa a obliekajte sa tak, aby vám bolo príjemne teplo. To sú tie najdôležitejšie zásady.

Ak vám stále chýba niečo vo vašom šatníku, skúste napísať list Ježiškovi. V dnešnom modernom svete to už zvládnete online s nenápadným rozposlaním tipov na darčeky vašim známym. Vianoce sú tu už onedlho a to je správny čas na to, aby ste si doplnili váš šatník kvalitným kúskom. Zaželajte si to, čo budete vedieť dobre kombinovať. Kvalitné a príjemné materiály sú základom toho, že ich budete môcť nosiť aj niekoľko sezón.

chyba