Skvelé granty pre športovcov, stačí sa ukázať

Mladí športovci, máte záujem o finančné granty v hodnote 35-tisíc eur? Nadácia SOŠV a Slovenský olympijský a športový výbor pripravili pre športovcov od 13 do 18 rokov aj tento rok špeciálnu výzvu Ukáž sa! O víťazoch nerozhodujú úspechy, ale vôľa niečo dosiahnuť a kreativita mladého športovca. V rámci výzvy bude prihláseným súťažiacim na sociálnych sieťach pomáhať populárny youtuber Expl0ited.

12.06.2020 00:00
Foto: SOŠV
som, PR článok, nepoužívať

Hlavným cieľom projektu Ukáž sa! je pomôcť mladým slovenským športovcom, ktorí nemajú ideálne podmienky pre rozvoj talentu. Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru i Slovenský olympijský a športový výbor chcú zabezpečiť podmienky na plnohodnotnú športovú prípravu nádejí slovenského športu.

Foto: SOŠV
som, PR článok, nepoužívať

V dnešnej dobe je robiť šport na vrcholovej mládežníckej úrovni už nesmierne náročné. Rodičia musia vynakladať veľa finančných prostriedkov, každá pomoc je pre nich cenná. Ich potomkovia získajú vďaka športu mnohých nových kamarátov a nebudú mať z detstva iba virtuálne zážitky. „Môj ocino mi raz povedal, že peniaze v dnešnom svete treba, ale na rozumné veci sa vedia zohnať. Vďaka tomuto projektu mi rodičia zabezpečili potrebný materiál na moju každodennú prípravu, ako v zime, tak aj v lete. Aj keď to nevykrylo všetky náklady, lebo šport je veľmi drahý, určite mi to veľmi pomohlo a som vďačná za túto možnosť,“ povedala pre www.olympic.sk vlaňajšia finalistka Ukáž sa! Anna Donovalová. Talentovaná biatlonistka je veľká obdivovateľka Anastasie Kuzminovej.

Foto: SOŠV
som, PR článok, nepoužívať

Zapojení športovci do programu Ukáž sa! nemusia byť hneď majstri sveta či Európy. Dôležité je ukázať vášeň pre šport a snaha byť čo najlepší. „Je to skvelý projekt pre mladých športovcov, ktorí nemajú dostatok finančných prostriedkov,“ uviedol víťaz jedného z predošlých projektov Ukáž sa! Daniel Kováč. Do projektu sa talentovaný chodec prihlásil sám a víťazstvo ho vtedy prekvapilo. Financie mu výrazne pomohli a posunuli vpred: „Za získané prostriedky som si nakúpil potrebné veci a mohol som sa posunúť v tréningu na vyššiu úroveň. Grantový program Ukáž sa! má svoj význam,“ doplnil Daniel Kováč.

Foto: SOŠV
som, PR článok, nepoužívať

Donovalovú i Kováča dnes môžu nasledovať ďalší mladí športovci od 13 do 18 rokov, stačí vyplniť do 21. júna prihlasovací formulár na stránke www.olympic.sk/ukazsa a po prihlásení počas dvoch prázdninových týždňov aktívne komunikovať na sociálnych sieťach. Na základe komunikácie i zápalu uchádzačov o grant pre šport následne vyberie správna rada Nadácie SOŠV 24 finalistov, každý z nich má zaručených 1000 eur. Zároveň sa s nimi natočí video, ktoré bude súčasťou verejného hlasovania o víťaza Ukáž sa!

Aj projekt Ukáž sa!, ktorého podporovateľmi sú aj Tipos, exkluzívny partner SOŠV, i Nadácia SPP, napĺňa jeden z cieľov Slovenského olympijského a športového výboru – podporiť mladých talentovaných športovcov. SOŠV pravidelne pomáha tým najtalentovanejším a vytvára im optimálne podmienky pre ich športovú prípravu s cieľom rozvíjať ich talent a eliminovať sociálne rozdiely. Tento rok podporil Ukáž sa! aj známy youtuber Expl0ited, vďaka ktorému sa účastníci dozvedia, či komunikujú správne na svojich sociálnych sieťach a čo môžu ešte vylepšiť.

Foto: SOŠV
som, PR článok, nepoužívať

Všetky informácie o grantovom programe Ukáž sa! sú na webe www.olympic.sk/ukazsa.

chyba