Posielajte balíky bezpečne z domova a lacno zároveň!

Kvôli epidémii Covid-19 žijeme v nariadenom núdzovom stave, s ktorým spojených hneď niekoľko obmedzení bežného života. Mali by sme vychádzať von len v neodkladných záležitostiach, napríklad kvôli nákupu či práci. Potrebujete zaslať balík niekomu blízkemu? Napríklad zásielku s rúškami, ktorých je stále nedostatok? Vyhnite sa čakaniu na pošte a možnému riziku, ktoré s časom stráveným tu súvisí. Radšej zvoľte poslanie balíku prepravnou spoločnosťou.

05.05.2020 09:02
Deliver, pr clanok, reklama, nepouzivat

Nevystavujte sa zbytočne riziku!

Služby Slovenskej pošty aktuálne bohužiaľ nie sú príliš flexibilné ani 100% bez rizika. Pokiaľ chcete poslať zásielku, čaká vás cesta na pobočku a pravdepodobne i zdĺhavé čakanie. Dopyt po zasielaní balíkov je v týchto dobách logicky ešte vyšší. Málokedy ale fungujú všetky prepážky a výnimkou nie sú ani hodinové čakania kvôli poslaniu obyčajnej obálky alebo balíčka. Naviac sa vystavujete reálnemu riziku nákazy, a to i pri dodržovaní 2 metrových rozostupov v rámci front a používaní dezinfekčných gelov umiestnených pri vstupe.

Zvoľte bezkontaktnú prepravnú spoločnosť

Spoľahnite sa napríklad na firmu Balík do zahraničia, kde prepravu objednáte online z pohodlia domova a za službu na internete rovno tiež zaplatíte. Vďaka kalkulátoru poštovného si najskôr overíte cenu služby. Prekvapí Vás, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude výrazne lacnejší v porovnaní s cenníkom Slovenskej pošty. S kuriérom sa ani nemusíte osobne stretnúť. Zavolá vám a vy si s ním dohovoríte zanechanie balíka pred dvermi. Ide o maximálne bezpečný spôsob pre obe strany – chránite tak vás i kuriéra.

Posielate rúška?

Narozdiel od Českej pošty Slovenská pošta neponúka možnosť zasielania rúšok zadarmo. Termíny dodania zásielok obecne sú omnoho dlhšie než zvyčajne a u niektorých z nich ani nie je možné zaručiť osobné doručenie a je teda treba si ich následne vyzdvihnúť na pobočke. Čo sa týka zasielania do zahraničia, tam obmedzenie medzinárodných služieb Slovenskej pošty hneď u niekoľkých desiatok krajín. Pokiaľ chcete garantované doručenie zásielok, a to bezpečne, včas a priamo do rúk vašich blízkych, spoľahnite sa radšej na služby prepravných spoločností.

Budete objednávať prvýkrát a ste z toho nesvoji?

Pokiaľ ste zvyknutí chodiť so zásielkami na poštu, nebojte sa. Pri objednaní prepravy online nepôjde o nič zložitého. V jednoduchom formulári vyplníte základné informácie o príjemcovi a odosielateľovi a pridáte tiež váhu a rozmery balíčka. Ponáhľate sa? Zvoľte expresnú prepravu a zásielka bude u príjemcu pokojne už druhý deň. Po predaní balíku využite možnosti sledovania zásielky a majte prehľad, kde sa práve nachádza. Keby sa náhodou stalo, že kuriér nezastihne adresáta doma, uloží zásielku na depe a je možné objednať zadarmo opätovné dodanie domov.

Potrebujete poslať balík do Nemecka či inam po Európe?

Veľa ľudí bolo nútených zostať v zahraničí, či už kvôli pracovným záväzkom, prípadne kvôli štúdiu či nariadenej karanténe. Stretlo to i vašich blízkych, ktorí sú napríklad v Nemecku, a vy im potrebujete zaslať rúška či iné nutné veci? I balík do Nemecka pošlete cenovo výhodne a hlavne z bezpečia domova. Menší balík o hmotnosti do 0,5 kg odošlete už za cenu 7.53 € vrátane DPH.

chyba