Spoznajte Slovensko na motorke a vyhnete sa nechcenej „ponorke“

Napriek tomu, že je cestovanie v rámci aktuálnych opatrení obmedzené, vybrať sa do prírody a v rámci možností navštíviť obľúbené miesto v našej rodnej vlasti, je jednoduché a umožní vám aspoň na chvíľu zabudnúť na aktuálne problémy a starosti. Ešte lepšie to ale bude na motorke, s ktorou spoznáte krásy Slovenska rýchlejšie a v pohodlí, ktoré vám vyhovuje.

17.04.2020 14:10
Seocentrum, PR článok, nepoužívač Foto:

Kam sa ale vybrať? Ktoré zákutia sú najzaujímavejšie a dostupné pre dve kolesá? To a oveľa viac si povieme v našom článku, ktorý môže byť pre vás a na nasledujúce dni dobrou inšpiráciou, ako ich prežiť bez ujmy na psychickom a fyzickom zdraví.

Veľké plusy Slovenska

Významnú časť územia Slovenska zaujímajú najmä pohoria – Vysoké a Nízke Tatry, ktoré sa už dávno stali obľúbeným miestom pre zimnú lyžiarsku dovolenku pre obyvateľov všetkých okolitých krajín po celom svete.

Rovnako dobre však môžete oceniť aj potešenie z letného výletu do tejto krajiny na motorke. Mnoho nádherných horských ciest, malebných hradov a rôznych termálnych prameňov robí motto výlet po našej krajine veľmi zaujímavým.

Vďaka rozvinutej infraštruktúre sa vôbec nemusíte starať o žiadne maličkosti. Ďalším veľkým plusom Slovenska je jeho dostupnosť z ktorejkoľvek časti kraja.

Ak sa rozhodnete zamieriť do vami vybranej a obľúbenej časti na dvoch kolesách, poistite si svoj výlet a dvojkolesového „tátoša“ kvalitným alarmom na motorku. Len vďaka nemu bude dokonale zabezpečená proti neoprávnenému použitiu či krádeži a vždy pripravená prekonať aj tie najväčšie vzdialenosti.

Dbajte na dodržiavanie pravidiel

Rovnako ako vo väčšine európskych krajín, aj na Slovensku platia rôzne obmedzenia rýchlosti, ktoré sa oplatí dodržiavať. V opačnom prípade určite nič nepokazíte dobrým kontaktom na rýchlu záchrannú službu.

Dobrou prevenciou tiež môže byť aj to, ak budete myslieť na fakt, že v obciach je povolené jazdiť nie rýchlejšie ako 50 km / h, mimo nich – 90 km / h a na diaľniciach 130 km / h. Nemenej podstatným detailom takéhoto výletu, vďaka ktorému zabudnete na „domácu ponorku“ z karantény, je aj dobrá ochrana hlavy. So špičkovou prilbou Shark preto určite nič nepokazíte!

Pamiatky a najlepšie ubytovanie

Ako sme už spomínali, Slovensko má veľmi dobre rozvinutú infraštruktúru a problémy s bývaním pri takomto výlete určite rýchlo vyriešite. Nachádzajú sa u nás stovky kempov, tisíce hotelov a desiatky tisíc súkromných chát, kde si môžete podľa európskych štandardov prenajať dom alebo apartmán za veľmi nízke ceny.

Okrem lyžovania na horských svahoch pri hľadaní dojmov krásnej prírody, samozrejme stojí za to venovať pozornosť aj slovenským mestám. V Bratislave sa napríklad pozrite na rôzne pamiatky a katedrály, skúste plavbu na člne po Dunaji a večer sa nezabudnite vydať na hlavné námestie. V Prešove a Košiciach je tiež čo vidieť, v oboch mestách sú hlavné atrakcie sústredené okolo ulice pod jednoduchým názvom Hlavná. Neďaleko známeho strediska Štrbské Pleso môžete zasa navštíviť známe jaskyne – napríklad Dobšinskú a Ochtinskú.

Vychutnajte si pritom aj príjemné počasie a na stres spôsobený aktuálnou situáciou veľmi rýchlo, aspoň na chvíľu, zabudnete.

chyba