Letom – svetom na bicykli...

V súčasnosti čoraz viac siahame po dvojkolesovom pomocníkovi z viacerých dôvodov. Niekto možno šetrí životné prostredie, iný zasa nechce zbytočne páliť benzín a stáť v nekonečných zápchach a zasa ďalší rád a aktívne športuje. Tak alebo onak, bicykel sa nám stal každodenným verným spoločníkom.

24.02.2020 08:40
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Milujete jazdu na bicykli? Nezabudnite na ochranu hlavy!

Z každej strany počúvame o tom, ako by sme mali byť zodpovední voči svojmu zdraviu a zvýšiť vlastnú bezpečnosť. O to viac to platí v prípade, keď sme účastníkmi cestnej premávky ako cyklisti. Je už samozrejmosťou, že do povinnej výbavy cyklistu mimo obce patrí okrem iného aj cyklistická prilba. Nie však hocijaká či prvá, po ktorej siahneme. Prilbu by sme mali vyberať podľa istých kritérií.

Fakt je, že nikdy nevieme, s kým a s čím sa stretneme a na čo zbytočne riskovať či vyčítať si, keď už je neskoro. Koniec koncov, dnes už sú cyklistické prilby ľahučké, odvetrané a štýlové! V prilbe by sme sa mali cítiť pohodlne. Cyklistická prilba musí dobre sadnúť na hlavu. Samotná prilba nesmie byť veľká ani príliš tesná. Ideálne je, keď má prilba možnosť nastavenia veľkosti obvodu kolieskom, vďaka ktorému vieme regulovať veľkosť.

Užitoční pomocníci pri drobných opravách

Každá spotrebná vec, pomocník v domácnosti, auto, ale aj bicykel raz začas vyžadujú kontrolu a údržbu, prípadne menšiu opravu či úpravu. Je to normálne a patrí to k bežnému životu každého z nás.

Aj bicykel, ktorý používame so železnou pravidelnosťou, si vyžaduje občasné menšie „zásahy“ a na tie nám najlepšie poslúži náradie na bicykel. Cyklo náradie je užitočným pomocníkom pri drobných opravách a vďaka svojim malým rozmerom a skladaciemu systému môže prísť vhod priamo na ceste.

Základným vybavením každého cyklistu je jednoznačne pumpa. Často ju nepotrebujeme len pri servise, ale aj pred či počas jazdy. Preto je vhodné zakúpiť si mini pumpu, ktorá nám môže byť dobrým spoločníkom na cestách.

Každý správny biker by mal vedieť, že alfou a omegou pri údržbe bicykla je vždy jeho čistenie a mazanie, ktoré predlžuje životnosť bicykla a v neposlednom rade šetrí aj náklady za komponenty.

chyba