Lahodné potešenie kávičkárov

V najväčšej sieti kaviarní na Slovensku Fresh Corner predajú ročne 8 miliónov káv. V čom sa skrýva úspech tohto magického nápoja?

11.10.2019 00:00
Foto: PR servis
Slovnaft, Pr článok, nepoužívať

Káva patrí medzi najobľúbenejšie nápoje na svete, na Slovensku si ju za jeden deň vychutnajú státisíce ľudí. Dobrá káva je jednoducho hrdinom dňa každého kávičkára. Vo Fresh Corner-i na čerpacích staniciach Slovnaft sa ročne predá až 8 miliónov káv.

Pod lupou do posledného zrnka

Káva Fresh Corner je pod neustálym drobnohľadom. Je dôležité, aby spĺňala štandardy kvality, aby bola vždy čerstvá, pripravená zo starostlivo vybraných kávových zŕn a mala lahodnú a vyrovnanú chuť. Výnimočná je aj tým, že vo všetkých 200 Fresh Corner-och na Slovensku sa používajú rovnaké kávové zrná aj rovnaké mlieko. Chuť kávy ovplyvňuje aj voda, veď jedna šálka kávy jej obsahuje až 98 percent. Káva Fresh Corner sa vyrába z filtrovanej vody s nízkym obsahom minerálov, ktoré by jej mohli odoberať špecifickú chuť.

Foto: PR servis
Slovnaft, PR článok, nepoužívať

Skvelá zmes s talianskymi črtami

Dôležitý pri káve je aj jej typ, či ide o kávu arabica alebo robusta. Prvá z nich sa pestuje v Brazílii. Najobľúbenejšie druhy kávy robusta zasa pochádzajú z afrického Konga alebo z ostrova Madagaskar. Fresh Corner káva je pripravovaná v pomere 70 % arabica a 30 % robusta. Je prispôsobená talianskemu typu praženia a vhodná nielen na prípravu talianskeho espressa, ale aj cappuccina či latte. Toto zloženie pred uvedením na trh degustovali špičkoví baristi, a tiež zákazníci. Vyberali spomedzi 40 rôznych zmesí.

Úspešný príbeh pokračuje

Espresso, capuccino, latte – na viac ako 19 druhoch ponúkaných káv si môžu zákazníci pochutnať na ktorejkoľvek z 200 čerpacích staníc Slovnaft na slovenských cestách. Tento okrúhly počet kaviarní bol otvorený za posledné štyri roky. V júli 2015 privítali zákazníkov prvé tri – v bratislavskej Záhorskej Bystrici, Lučenci a vo Vyšnom Kubíne. Úspech konceptu bol jasný od prvého momentu a do konca roka 2016 sa ich počet rozrástol na 55.

Foto: PR servis
Slovnaft, Pr článok, nepoužívať
chyba