5 znakov, že máte potenciál dosiahnuť viac ako ostatní

Každý z nás má svoju vlastnú definíciu úspechu. Základom však vždy ostáva niekoľko ojedinelých čŕt, ktoré vám pomáhajú dosiahnuť vaše ciele a určité výsledky. Sú to vaše hodnoty, ktoré vás posúvajú vpred.

20.09.2019 00:00
uspech, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:
Hodnota človeka predsa nie je v tom, čo urobil pre seba, ale pre iných.
Albert Einstein

Ste pripravení postupovať vpred a sami

Sme súčasťou veľkého kolosu a o všetko naokolo sa s ním chtiac či nechtiac delíme. Pre svoj úspech však musíte urobiť krok vpred od davu. Musíte byť generátor nápadov, predchodca hnutia a nie jeho nasledovník. A preto sa musíte prestať báť riskovať a robiť niečo nové.

Máte sebadisciplínu

Nie ste ten typ človeka, ktorý, keď niečo naplánoval, je pripravený ľahko od toho ustúpiť alebo zmeniť svoje plány? Ak si stanovíte cieľ, urobíte všetko, čo je vo vašich silách, aby ste to dosiahli?

V týchto prípadoch je sebadisciplína dôležitejšia ako kedykoľvek predtým – schopnosť ovládať seba, svoje túžby, slabé ale aj silné stránky atď. Nielen myseľ alebo kreativita vám pomáha uspieť. Občas sú to aj nové tonery Canon v tlačiarni, kolega a vaša zodpovednosť za svoje činy.

Ak nie ste disciplinovaní, všetky ostatné výhody vám budú pravdepodobne úplne zbytočné.

Víťazstvo je pre vás menej dôležité ako čestný boj

Víťazstvo vždy motivuje, pretože víťaz získa všetko:

  • slávu,
  • peniaze,
  • krásu

Dobre, možno preháňame. Nie všetci sú jedným z tých ľudí, ktorí sa chcú akýmkoľvek spôsobom dostať na prvé miesto. Nechcete používať zakázané metódy, pretože rešpektujete súpera a seba samého. V tomto prípade ste pripravení skôr na spravodlivý boj ako výhru. Česť a sebaúcta sú pre vás oveľa drahšie ako akékoľvek víťazstvá. A to je dobre.

Ste pripravení tvrdo pracovať

Bez ohľadu na to, kto to hovorí, úspešný človek musí byť schopný veľa a efektívne pracovať. Čím efektívnejšia je vaša pracovná činnosť, tým viac voľného času máte. Nikto sa nestane chladným podnikateľom alebo generálnym riaditeľom bez toho, aby súčasne na všetkom tvrdo pracoval.

Ani vedec za novým mikroskopom neodhalí podstatu svojho výskumu, ak mu venuje len zlomok svojho času. Rovnako ani vy, bez práce nedosiahnete nič. Možno budete musieť čeliť únave, nedostatku spánku, chybám, ktoré vás hodia o pár krokov dozadu. Ak ste však na to pripravení, máte šancu uspieť.

Viete, ako si stanoviť ciele

Vedome a s jasnými časovými harmonogramom, presným znením a možnosťou dosiahnuť ich. Obzvlášť dôležité sú v tomto smere aj čas a termíny. Ak tam takáto položka nie je, riskujete, že nad implementáciou jedného nápadu stratíte príliš veľa zbytočného času. Tak si dajte na to všetko dobrý pozor, aby nevyšla vaša snaha na zmar.

chyba