Užite si cyklistiku naplno

26.08.2019 08:25
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Cyklistické oblečenie je základ

Ak patríte k milovníkom cyklistiky, určite viete, že nestačí k tomu iba dobrý bicykel. Aby ste si tieto okamihy na dvoch kolesách užili naplno, základom je aj kvalitné cyklistické oblečenie i obuv a samozrejme aj správna prilba.

Cyklodres nie je dnes už pre nikoho neznámy pojem a určite nie pre vrcholových cyklistov alebo pre tých, ktorí sa tejto aktivite venujú pravidelne niekoľko rokov. Aj toto oblečenie, ako každé iné, si prešlo svojím vývojom, aby sa dostalo do dnešnej podoby. To, čo si cyklodresy zachovali až dodnes, tvorí v podstate ich „srdce.“ A tým je stojačik, zips a praktické zadné vrecká. Dobrým príkladom kvality a elegantného dizajnu sú napr. cyklodresy Bora, ktoré okrem štýlového dizajnu sú veľmi praktické.

Ako vybrať správne oblečenie na bicykel

Ak iba raz začas vyberiete bike, aby ste ho trošku „prevetrali“, tak oblečenie na bicykel príliš riešiť nemusíte. Inak je to ale v prípade, keď trávite na biku pravidelne niekoľko hodín denne či týždenne, vtedy by Vám malo záležať na tom, čo si na cyklistiku oblečiete. Aj tu platia isté kritériá, ktorými by sme sa mali riadiť, aby sme si cyklistiku užili naplno. Pri výbere cyklistického oblečenia je veľmi dôležité aj počasie, pretože počas jazdy na bicykli sme vystavení rôznym poveternostným vplyvom. Najideálnejšie počasie pre bicykel je práve jar a leto. Na druhej strane je pravda aj to, že neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený človek.

Základom je priliehavý strih cyklistického oblečenia. A nielen z estetických dôvodov, ale aj praktických. Priliehavé oblečenie totiž výrazne znižuje odpor vzduchu a zvyšuje dobrý dojem z jazdy. V prípade studeného vetra znižuje pocit chladu. V letnom období je najvhodnejší dres s krátkymi rukávmi-v prípade trička aj nohavíc. V chladnejších mesiacoch volíme dlhý rukáv na ruky i nohy. Ak hľadáte kvalitné a pohodlné cyklistické nohavice, skúste vsadiť na Castelli nohavice, ktoré zaujmú svojím štýlom a eleganciou.

Prečo je dres taký dôležitý?

Hoci cyklistický dres má dôležitú funkciu, predsa len niektorí-najmä muži, sa jeho noseniu bránia kvôli tomu, že je priliehavý a obtiahnutý. O to však ide! Inak by cyklodres nespĺňal svoju úlohu.

Ako by mal vyzerať správny dres? Už vyššie sme spomínali, že „srdce“ dresu vždy bolo a stále je stojačik, zips a zadné vrecká. Toto všetko by ste si mali všímať pri výbere cyklistického dresu. Môžete si vyberať aj dĺžku zipsu, podľa toho, či chcete prúdenie vzduchu vo väčšej miere alebo v menšej. A ak by ste chceli ešte aj zaujať svojím dresom, môžete si vybrať napr. Castelli dres, v ktorom určite zabodujete.

chyba