Páni, urobte dobrý prvý dojem – nielen v biznise

Na to, aby ste urobili dobrý prvý dojem máte len jeden pokus. V svete veľkého obchodu to platí dvojnásobne. Obchod totižto už zďaleka nie je len o výborných komunikačných schopnostiach a dobrom produkte alebo službe. Predávať sa musíte aj ako osobnosť. Páni, viete ako na to? S našimi tipmi sa v základných pravidlách rýchlo zorientujete.

04.03.2019 15:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Dosiahnite dobrý dojem vzhľadom

  • Investujte do top obleku. Obchodné stretnutie sa bez kvalitne ušitého obleku na mieru nezaobíde. Investujte do takého. Ak nechcete strácať čas u krajčíra, sú značky ako Hugo Boss či Armani, ktorých obleky jednoznačne padnú každému mužovi. Samozrejme k obleku patria aj pánske košele. Skúste sa pohrať so vzormi. Sú trendom posledých rokov a ak sa nejedná o výrazný vzor, sú vhodné aj na formálne stretnutie.

  • Pánsky sveter pôsobí elegantne aj na bežné nosenie. Pánske svetre a značka Gant to je zaručený úspech. Navyše sa dajú kombinovať nielen s oblekom ale aj s tmavými ležérnymi riflami. Stačí si len vybrať farbu a pri jednom určite neostanete.

  • Na doplnkoch záleží. Kvalitné kožené topánky na formálne stretnutie a poltopánky napríklad značky Ralph Lauren vám na začiatok postačia. Pozor však na ich vzhľad. Najmä ak jednáte so ženou verte, že topánky budú to, čo si žena všimne ako prvé. Okrem kvalitných topánok by každý muž mal vlastniť analógové hodiny. Nie je totiž nič horšie, ako pozerať na telefón počas obchodného stretnutia.

  • Starajte sa o seba. Pravidelné návštevy kaderníka, barber štúdia či kozmetiky už dávno nie je výsadou len žien. Pestovaný vzhľad sa nenosí len v biznise – ocenia to aj ženy vo vašom okolí.

Nie je to len o vzhľade

Hoci prvý dojem najrýchlejšie dosiahnete vzhľadom, sú tu aj iné faktory, ktoré ovplyvňia aký dojem zanecháte. Zdravé sebavedomie, udržiavanie očného kontaktu či dodržiavanie spoločenských noriem správania vzbudzujú najmä u ženskej časti obyvateľstva dobrý dojem.

chyba