Nákupy vo Viedni lákajú všetkých

Možnosť nákupov vo Viedni láka množstvo milovníkov módy. Niektorí dokonca chodia zháňať kúsky oblečenia do metropoly Rakúska pravidelne. Výhodou je, že Viedeň je naozaj len kúsok od našich hraníc, dá sa tak ísť priamo autobusom z Bratislavy do Viedne. Navyše aj samotné mesto stojí za obdiv a skrýva v sebe množstvo pamiatok.

27.04.2018 10:12
nakupy
Zdroj: Bigstockphoto

Množstvo tovaru, všetky veľkosti

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa vybrať na nákupy práve do Viedne. Ide v podstate o najbližšie veľkomesto a ponuka všetkého je obrovská. Vzhľadom na väčšiu kúpnu silu ako je u nás, je aj tovar, ktorý poznáte z domácich nákupov, v omnoho väčších kolekciách, a teda aj vo všetkých veľkostiach. Výraznejšie sú aj zľavy v známych reťazcoch. Jednoducho predajú toho viac za klasické ceny, takže si to môžu dovoliť.

Nákupné centrum či ulica?

Aj na okraji mesta nájdete mnoho kolosálnych nákupných stredísk. Sú nimi akoby chodníky s pouličným osvetlením a skutočnými stromami, takže si pripadáte ako v meste. Samozrejme, rovnaký tovar zoženiete aj v centre starej Viedne.

Na okraji mesta i v centre

Keďže obyvatelia Viedne berú nakupovanie ako spoločenskú udalosť, aj staré štvrte sú prispôsobené takémuto štýlu. Ide predovšetkým o dve ulice, ktoré spája Stephansdom, a o dve stanice ďalej Mariahilferstrasse. Na týchto uliciach nájdete módu rôznych značiek, od HM až po Diora. Obvyklé pravidlo, že obchody v centre sú príliš drahé, tu až tak neplatí. Kaertnerstrasse sa začína pri katedrále a končí Viedenskou operou. Iste by ste tu očakávali najvyššie ceny, no nie je to tak.

Bezplatné parkovanie

Ak budete cestovať autobusom z Bratislavy do Viedne alebo na letisko Schwechat pravidelne, môžete využiť svoje mesačné či týždenné cestovné lístky na bezplatné parkovanie priamo na autobusovej stanici. Po návrate z Viedne si ho môžete zase vyzdvihnúť. Tento benefit ponúka svojim verným zákazníkom spoločnosť Slovak Lines.

chyba