Najkrajší darček pre cyklistu: SMART prilba LIVALL

SMART prilba LIVALL nie je obyčajná prilba, má smerovky, bluetoothový reproduktor, funkciu SOS, umožňuje telefonovať, počúvať hudbu aj komunikovať.

07.12.2017 08:00
obr cyklodresy livall Foto:

Máte doma fanúšika cyklistiky a stále nevieto čo by ho naozaj prekvapilo a zároveň potešilo pod stromčekom? Darujte mu jednu z najnovších cyklistických vychytávok týchto Vianoc – SMART prilbu!

SMART prilby sú dostupné už aj u nás a najvýhodnejšie ich kúpite na e-shope www.cyklodresy.sk

Základná funkcia týchto prilieb je rovnaká: je to cyklistická prilba, ktorá chráni hlavu pred úrazom. Dodáva sa v niekoľkých prevedeniach, ktoré sa od seba líšia veľkosťou, tvarom a farbou. A nechýbajú globálne bezpečnostné atesty, potvrdzujúce splnenie príslušných noriem.

SMART prilba LIVALL ponúka okrem základnej funkcie (ochrana hlavy) aj niekoľko funkcií a veľmi jedinečných vlastností. Má integrované reproduktory, vďaka ktorým je možné prijímať hovory, počúvať hudbu a komunikovať s ostatnými cyklistami v skupine cez vysielačku. Reproduktory nezakrývajú ucho, takže cyklista ostáva v spojení s okolitým svetom a vie o dianí okolo seba.

Vstavané LED diódy na zadnej strane poslúžia nie len na zlepšenie viditeľnosti inými účastníkmi cestnej premávky, ale aj ako smerové svetlá na ukázanie smeru, ktorým chce cyklista odbočiť.

Foto: Archív cyklodresy.sk
obr cyklodresy livall 3

Ak sa stane nehoda, senzory umiestnené v prilbe to zaznamenajú a na displeji smartfónu sa spustí časový odpočet. V prípade, že je cyklista v bezvedomí a odpočítavanie nezruší, aplikácia odošle na vopred určený kontakt tiesňový SOS signál s presnou polohou cyklistu zistenou pomocou GPS.

Všetky funkcie možno ovládať z malého diaľkového ovládača, ktorý sa montuje na rukoväť riadidiel. Z tohto ovládača je možné aktivovať aj svetelné signály (smerovky alebo výstražné svetlá) na zadnej strane helmy či spustiť fotoaparát na smartfóne. Diaľkový ovládač tak umožňuje ovládanie helmy aj aplikácie LIVALL Riding, bez toho, aby bol cyklista rozptyľovaný. Priamo z riadidiel tak možno ovládať hlasitosť, preskakovať skladby, pozastaviť hudbu, volať, robiť fotografie a ovládať farebná LED svetlá na zadnej strane helmy.

Prilba, priložený diaľkový ovládač i snímač otáčok bezdrôtovo komunikuje so smartfónom a celok predstavuje komplexný systém pre cestnú alebo terénnu cyklistiku. Stačí si stiahnuť a nainštalovať príslušnú aplikáciu, buď pre Android alebo iOS zariadenie.

Nastavenie aj používanie SMART prilieb LIVALL je veľmi jednudeché a intuitívne. Na www.cyklodresy.sk je k dispozícii na stiahnutie aj Sprievodca nastavením a návod na používanie SMART prilieb LIVALL.

Foto: Archív cyklodresy.sk
obr cyklodresy livall 2
chyba