Slováci najradšej jazdia na dovolenku autom a na cestách vždy stavia na svoje schopnosti

Ľudia v dnešných časoch trávia veľa času na cestách a auto sa takmer stáva ich domovom. V období letných výletov a dovoleniek to platí viac než inokedy. Podľa nedávneho prieskumu agentúry STEM/MARK pre spoločnosť MARS* do tejto skupiny patria aj Slováci. Viac než 70 % dokonca chodí na dovolenku práve autom a takmer 70 % slovenských vodičov si jazdu užíva. Na cestách radi stavia na svoje zručnosti a sebaistotu a k orientácii, napríklad, s obľubou používajú mapu (necelých 50 %). Doraziť do cieľa svieži a v pohode im pomáhajú príjemné maličkosti, ako je napríklad žuvačka bez cukru. Na cestách však vodiči narážajú aj na prekážky. Zväčša sú nepriateľmi samých seba. Medzi najčastejšie veci, ktoré dokážu znepríjemniť šoférovanie a ovplyvniť pozornosť aj sebadôveru za volantom, patria vnútorné pocity – únava, stres, zhon, neistota alebo pocit nekomfortu. Pocit istoty za volantom pri svojich cestách oceňuje viac než 90 % slovenských vodičov a možno práve žuvačka bez cukru, ktorej žuvanie prispieva k dobrému pocitu a dodáva celkový pocit sviežosti, k nemu môže napomôcť.

30.06.2017 08:00
orbit inzercia

Potvrdzuje to aj dopravný psychológ Mgr. Karol Kleinmann: „Výlet s rodinou počas leta k moru alebo do hôr býva pre mnohých vodičov tá najnáročnejšia cesta z celého roku. Kvalitná príprava býva základným predpokladom príjemného času stráveného v aute, kde aj tá najmenšia maličkosť môže mať zásadný význam pre pohodu všetkých zúčastnených. Z pohľadu psychológie sú dvaja najväčší nepriatelia bezpečnej jazdy únava a nepozornosť.“

Aby sme dorazili do cieľa bezpečne a svieži, odporúča Mgr. Karol Kleinmann nasledujúce: „Bolo vedecky dokázané, že žuvanie môže zlepšiť reakčný čas za okolností, kedy je potrebné rýchlo reagovať na nečakané situácie. Subjektívne sa žuvaním žuvačky môže aj ventilovať nahromadené vnútorné napätie.“

Pre zábavnú jazdu a skvelý pocit, ktorý získate so žuvačkami bez cukru, nezabudnite povýšiť dózu so žuvačkami Orbit alebo Airwaves na nepovinnú výbavu Vášho vozidla pre pohodlie, komfort, potešenie z jazdy aj svieži pocit a sebadôveru v cieli. Šťastnú cestu!

Značka Orbit v minulom roku navyše predstavila novinku v podobe Orbit Bubblemint v praktickej dóze so 46 ks dražé ako stvorenú pre cestovanie na aute. Typická a veľmi obľúbená príchuť žuvačiek bez cukru nielen zaistí svieži pocit, ale je tiež jednoduchým prostriedkom pre získanie krásneho a zdravého úsmevu a s ním spojeného sebavedomia.

V prípade, že vodičovi dochádza elán a potrebuje akúkoľvek náročnú chvíľku prekonať, dostať sa na inú vlnu a v šťastne dôjsť do cieľa, je ideálne načiahnuť sa po intenzívnej chuti žuvačiek bez cukru Airwaves. Tie doslova „nakopnú“ a umožnia užiť si jazdu naplno. So žuvačkami Airwaves prichádza maximálne osvieženie a energia prekonať všetky nástrahy bežného dňa. Navyše s balením so 46 ks dražé v dóze ideálnym práve do aute budete mať možnosť „nakopnúť sa“ kedykoľvek počas cesty, nech už idete kamkoľvek.

Pre zábavnú jazdu a skvelý pocit, ktorý získate so žuvačkami bez cukru, nezabudnite povýšiť dózu so žuvačkami Orbit alebo Airwaves na nepovinnú výbavu Vášho vozidla pre pohodlie, komfort, potešenie z jazdy aj svieži pocit a sebadôveru v cieli. Šťastnú cestu!

chyba