Pomôžme spolu školám a športovým klubom zvýšiť popularitu detskej atletiky

Detská atletika je športová disciplína, ktorá sa stáva po dlhšej odmlke opäť populárnou. Pomôžme deťom nájsť radosť zo športu. Stačí spojiť sily a slovenské deti môžu trénovať s kvalitným vybavením.

10.05.2016 08:00
tesco_inzercia

Tesco hýbe Slovenskom. Po šnúre úspešných športovo-charitatívnych projektoch Beh pre život sa rozhodli spojiť Tesco so Slovenským atletickým zväzom v roku 2015 aj pri projekte Detská atletika. Tento projekt, ktorý trvá spolu tri roky, je v plnom prúde a jeho zámerom je motivovať deti k športu.

Detská atletika je skvelou disciplínou pre malé deti, vďaka ktorej zlepšia svoje koordinačné a pohybové zručnosti, naučia sa správne dýchať pri záťaži, vycibria si rýchlosť, obratnosť a vytrvalosť. Dôležité je myslieť najmä pri mladších deťoch na ich chuť baviť sa, a preto je dôležité trénovať formou hry. Deti pochopia, čo je to šport, a získajú skvelý základ aj pre iné disciplíny, ako napríklad futbal, karate či basketbal.

Samotný projekt si kladie za cieľ zakúpiť pre základné školy, športové kluby a atletické oddiely zaujímavé a netradičné atletické náčinie, ktoré je špeciálne vyrobené pre deti v predškolskom a školskom veku. Práve Tesco zohráva dôležitú úlohu v projekte, pretože každý rok prispeje na nákup tohto vybavenia sumou až 80 000 eur.

Vyzbierať finančné prostriedky na zakúpenie športových sád pre malých atlétov môžete aj vy. Je to jednoduché. Stačí, ak v mesiacoch apríl až september nakúpite vybrané výrobky s logom projektu Detská atletika v predajniach Tesco. Z každého produktu putuje na podporu 1 cent. Poďme sa spojiť pre dobrú vec a na jeseň odovzdať slovenským školám nové atletické náčinie. Viac informácií nájdete tu.

chyba