Pán Góra zo Salky
Eko bitúnok
Na eko bitúnku zvieratá porážajú čo najšetrnejšie, čo výhodne vplýva na kvalitu mäsa, znižuje sa tak množstvo stresových hormónov v mäse a produktoch. Farma je zameraná na prísne ekologický chov starostlivo vybraných plemien ošípaných (Mangalice) a hovädzieho dobytka (Angus a Galloway), ďalej na produkciu bravčového a hovädzieho mäsa a mäsových výrobkov, ktoré nájdete v ponuke plnochutných potravín YEME.
Všetky mäsové výrobky z farmy obsahujú len základné koreniny najvyššej kvality. Údené produkty sú vyrábané tradičným spôsobom, výhradne klasicky dymom z prírodného dreva. Mangalica plavá je plemeno z veľkej uhorskej nížiny, vyšľachtené v prvej pol. 19. storočia. Pasie sa vo voľnej prírode celoročne, aj v tuhej zime, čo je možné aj vďaka jej dlhej vlnitej srsti. Tým dosahuje pomalý, ale prirodzený prírastok sadla typického veľkým množstvom tzv. dobrého cholesterolu.
Mangalica a zdravý cholesterol
Mäso mangalice je výraznejšie červenkasté s krémovo bielym mramorovaním. Je bohaté na omega- 3 a omega-6 mastné kyseliny. V súvislosti s vyšším množstvom nenasýtených mastných kyselín sa tuk topí pri nižšej teplote, tým mäso mangalice sa rozplýva na jazyku. Má vysokú nutričnú hodnotu a obsah kvalitných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné. Obsahuje vitamín B, železo aj zinok, ktoré sú nevyhnutné pre náš organizmus. Obsahuje aj mono-nenasýtené kyseliny v oveľa vyššej miere ako iné plemená ošípaných, ktoré pomáhajú obnoviť a regulovať cholesterol. Je bohatá na kyselinu linolovú, ktorá stabilizuje štruktúru bunkových membrán pokožky.
Zlaté Slnko a výhra pre Salku
Pre Salku je prioritou každý detail počas vzniku produktu. Od pôvodu zvierat, krmiva, ich bezstresový život, výrobu produktov z mäsa, ktoré sami spracujú a kontrolujú v každom procese. Za svoj unikátny produkt Hovädziu pečeňovú nátierku s čučoriedkami sa stali najvyššie oceneným produktom v kategórii lahôdky v pilotnom ročníku Zlaté Slnko 2022, zameranej na komplexnú kvalitu, vstupné suroviny, chuť a zloženie.