Reštaurácia Villa Rosa opäť získala prestížne gastronomické uznanie

Reštaurácia Villa Rosa v Dunajskej Strede získala prestížne gastronomické ocenenie maďarského združenia vidieckych gurmánskych reštaurácií SVÉT. Vyznamenanie reštaurácie slúži ako uznanie využívania surovín od miestnych dodávateľov a taktiež svedčí o vysokej kvalite jedál a obsluhy.

06.04.2023 00:00
Villa Rosa, pr, nepouzivat Foto:

SVÉT v Maďarsku funguje desať rokov. Gastronomické združenie považuje využitie miestnych surovín v kuchyni za svoju srdcovku. Hlavným cieľom SVÉT je hrať rolu mosta, ktorý spája kvalitné suroviny s viacerými segmentmi gastronómie. Asociácia udeľuje túto prestížnu kulinársku cenu takým vidieckym reštauráciám, ktoré sa stotožňujú s jej filozofiou a oddane podporujú využitie miestnych surovín, ako aj udržateľnosť výroby potravín.

Pre Lászlóa Ruprechta, predsedu SVÉT, nie je Villa Rosa neznámym terénom. So šéfkuchármi reštaurácie pestuje priateľský vzťah a už roky sleduje vysokú kvalitu profesionálnej práce, ktorá tu prebieha. Šéfkuchár, jeden z najvplyvnejších odborníkov v oblasti gastronómie v Maďarsku je zástancom kontinuálneho vzdelávania sa. Týmto ocenením hodnotil odbornosť, vďaka ktorej reštaurácia Villa Rosa položila základy kvalitnej gastronómie.

Foto: Villa Rosa
Villa Rosa, pr, nepouzivat

„Som veľmi rád, že sa do nášho programu otvorených hraníc dostala popri reštaurácii Schwarz Bistro v Rumunsku aj reštaurácia Villa Rosa na Slovensku. Reštaurácia v Dunajskej Strede ponúka jedlá vynikajúcej kvality, ktoré sa vyhotovujú z čerstvých a kvalitných surovín od miestnych dodávateľov. Aj my pracujeme na tom, aby sa takýto systém kontaktov, ktorý umožňuje využitie surovín z miestneho chovu a pestovania v danom regióne, objavil v čo najširších kruhoch. V krajinách ako Rakúsko, Francúzsko či Taliansko to funguje ako dobre zaužívaný mechanizmus, avšak to len tak z jedného dňa na druhý nepôjde. Je to dlhý proces. Napĺňa ma radosťou, že sa krédo reštaurácie Villa Rosa zhoduje s touto filozofiou a kladie sa veľký dôraz aj na gastronomickú výchovu.“, povedal László Ruprecht.

Získanie ocenenia SVÉT odkazuje reštaurácii Villa Rosa, že pre kvalitné jedlá netreba ísť ďaleko. Využitie surovín od miestnych dodávateľov prinesie nielen výbornú kvalitu, ale prispieva to aj k miestnej ekonomike a udržateľnej výrobe potravín.

Foto: Villa Rosa
Villa Rosa, pr, nepouzivat

Imre Bindics, šéfkuchár reštaurácie Villa Rosa vníma toto nové prestížne ocenenie ako veľkú poctu. „Naša reštaurácia sa sústreďuje na využitie sezónnych a regionálnych surovín, pričom vzhľadom na kvalitu a udržateľnosť považujeme spoluprácu s malovýrobcami za mimoriadne dôležité. Sme nesmierne vďační za uznanie SVÉT. Veľkým prínosom ocenenia je, že sme sa dostali do jednej skupiny s michelinskými reštauráciami, ktoré sa tiež zaslúžili o uznanie SVÉT. Zastúpenie gastronómie v Maďarsku je na vyššej úrovni, a preto je pre nás povznášajúce, že vďaka tomuto oceneniu môžeme posilniť našu reputáciu.“, konštatoval Imre Bindics.

Uznanie SVÉT dokazuje, že reštaurácia Villa Rosa pestuje úspešné vzťahy s miestnymi dodávateľmi. Reštaurácia naďalej zostane verná svojim zásadám a je stále odhodlaná využívať suroviny z regiónu a dodržiavať princípy udržateľnej výroby potravín.

Foto: Villa Rosa
Villa Rosa, pr, nepouzivat
chyba