Aké výhody vám prinesie virtuálne sídlo

Povinnosťou každého podnikateľského subjektu je mať riadne označené svoje sídlo, a to najneskôr v deň, kedy začne podnikať, resp. ku zápisu do obchodného registra. Ak nemáte vlastnú nehnuteľnosť a nepotrebujete mať na podnikanie ani prenajaté priestory, riešením je virtuálne sídlo.

07.11.2022 00:00
kancelarie, budova, pr Foto:

Čo musí spĺňať sídlo podnikania

Jednou z nevyhnutných podmienok podnikania daných zákonom je zriadenie sídla. Spoločnosť alebo živnostník toto sídlo používa počas celej svojej existencie. Uvádza ho pri komunikácii so štátnymi orgánmi, na faktúrach, obchodných zmluvách a iných dokumentoch. Na tej istej adrese môže byť, ale nemusí, prevádzkovaná tiež podnikateľská činnosť.

Sídlo pre firmu môže byť zriadené v rodinnom dome alebo byte podnikateľa, prenajatých priestoroch a zákon dovoľuje používať aj virtuálne sídlo. Musí byť riadne označené nápisom na poštovej schránke a zvončeku. Na zápis adresy sídla je k nemu potrebné preukázať vlastnícke, resp. užívacie právo alebo písomný súhlas od vlastníka nehnuteľnosti opatrený úradne osvedčeným podpisom.

Sídlo pre firmu

Virtuálne sídlo je spoplatnená služba, ktorú môžu využívať všetci podnikatelia. Ide o prenájom reálnej adresy, pričom jej poskytovateľ môže ponúkať aj viaceré doplnkové služby. Sídlo pre firmu je finančne nenáročným riešením najmä pre tie podnikateľské subjekty, ktoré na výkon podnikania nepotrebujú disponovať priestormi. V porovnaní s prenájmom kancelárie je mnohonásobne lacnejšie. Využívajú ho preto nielen začínajúci podnikatelia, ale tiež tí, ktorí trávia veľa času cestovaním. Je výhodným riešením aj pre zahraničné spoločnosti, ktoré na Slovensku začínajú svoju činnosť.

Aké výhody má virtuálne sídlo v Bratislave

Virtuálne sídlo v Bratislave vám poskytne adresu na lukratívnom mieste v polyfunkčnej alebo kancelárskej budove. Na svoje podnikanie tým získate adresu, ktorá pôsobí dôveryhodne. Výhodou sídla firmy Bratislava je aj to, že vzhľadom na veľký počet podnikateľských subjektov v hlavnom meste budete mať menšiu pravdepodobnosť daňovej alebo inej kontroly.

Virtuálne sídlo Bratislava vám navyše ušetrí množstvo času v prípade sťahovania v prípade, že si na podnikanie prenajmete aj iné priestory. Virtuálne sídlo budete môcť naďalej používať bez toho, aby ste museli podávať návrh na zmeny údajov v obchodnom registri.

Doplnkové služby

Sídlo firmy Bratislava sa postará nielen o príjem vašej pošty. K dispozícii sú vám tiež doplnkové služby, ktoré vám všetko zjednodušia. Ako doplnkovú službu si môžete zvoliť preposielanie zásielok, ich preberanie a skenovanie, prípadne aj skartovanie. V prípade záujmu je možné doplnkové služby rozšíriť aj o prenájom zasadačky a SMS alebo e-mailové notifikácie o došlej pošte. Viac informácií získate na adresa.sk.

chyba