5 tipov, ako uspieť v podnikaní. Štvrtú radu oceníte najviac

Začať v dnešnej náročnej dobe podnikať nie je jednoduché rozhodnutie a len minimum z tých, ktorí sa rozhodnú vstúpiť do tohto sveta, v ňom aj uspejú. Dôkazom je fakt, že viac ako 80 % podnikov zvyčajne zlyhá už v priebehu prvých 2 rokov. Čo teda môžete urobiť, aby sa vás to netýkalo?

09.03.2022 00:00
seocentrum, PR, nepouzivat Foto:

Tu je 5 jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu začať na správnom základe a poskytnú vám lepší štart k úspechu. Poďme sa spoločne o tom presvedčiť.

1. Začnite v malom a vybudujte si cestu k veľkým zákazníkom

Nesnažte sa rozbehnúť podnikanie preberaním veľkých klientov. Rýchly rast môže negatívne ovplyvniť váš peňažný tok a zruinovať celé podnikanie, na ktoré ste sa tak tešili. Pamätajte si, že menej je niekedy viac. Oveľa dôležitejšie na začiatok je, aby bolo všetko vybavenie, stroje a špeciálne planétové prevodovky v stopercentnom stave a slúžili svojmu účelu bez poruchy.

2. Zistite, čo vaši zákazníci chcú a potrebujú

Mnoho ľudí robí osudnú chybu v tom, že o potrebách a túžbach zákazníkov vôbec nič nevedia. Vedieť, čo vaši zákazníci chcú a potrebujú, je pritom veľmi dôležité. Skúste to preto čím skôr zistiť. Spôsobov, ako to urobiť, je veľmi veľa, stačí si vybrať ten správny, ktorý vás privedie do vytúženého cieľa.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, PR, nepouzivat

3. Poistite sa prepravou, na ktorú sa dá spoľahnúť

Jednou zo základných potrieb zákazníka je aj to, aby sa jeho objednaný tovar dostal na správne miesto, v požadovanej kvalite a v čo najkratšom čase. O tento krok sa postará len spoľahlivá preprava tovaru.

Myslite však aj na to, že svoj podnik budete z dôvodu rôznych potrieb zákazníkov časom rozširovať o ďalší špecifický tovar, ktorý bude potrebné dostať na dané miesto čo najrýchlejšie a bez straty kvality a čerstvosti.

Výber prepravnej spoločnosti preto dobre zvážte a uprednostnite tú, ktorá disponuje širokou prepravnou flotilou. Aj rýchla letecká preprava je dnes predsa veľmi žiadaná.

4. Skúste to s virtuálnym sídlom

Virtuálne sídlo je komplexné riešenie pre vaše podnikanie, avšak za oveľa nižší poplatok. Bez evidenčného charakteru vášho podniku sa ďaleko nedostanete. Dôležitý je pre zápis firmy do Obchodného registra, ale aj zvýšenie vášho dobrého mena vďaka výhodnej polohe a ochrane súkromia.

Ušetríte na riadení, prevádzkových nákladoch kancelárie a zamestnancoch. Prenajať si lacné virtuálne sídlo s týmito a mnohými ďalšími výhodami nie je vôbec náročné, takže sa stačí o tom len presvedčiť. Toto riešenie ocenia nielen začínajúci podnikatelia, ale aj tí, ktorí prišli na to, že k riadeniu firmy nepotrebujú nič špeciálne.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, PR, nepouzivat

5. Uistite sa, že máte dostatok kapitálu

Väčšina malých podnikov počas prvých 6 až 12 mesiacov uskutoční len minimum predajov. Zrejme si hneď na začiatku nezarobíte na fungovanie spoločnosti v nasledujúcich dvoch rokoch, preto je lepšie, ak sa v tomto smere môžete spoľahnúť na vyšší počiatočný kapitál.

Vyhnete sa tak zlyhaniu a môžete robiť dôležité rozhodnutia bez väčších obmedzení. Nie je ale riešenie vytvoriť si takéto rezervy z úverov. Má to presne opačný efekt a môžete sa len zbytočne zadlžiť.

Ak si dáte na tieto veci pri podnikaní pozor, nemali by ste sa stretnúť na ceste k vytúženému cieľu so žiadnymi výraznými prekážkami.

chyba