E-shopom s oblečením sa darí. Factcool.sk zdvojnásobil svoje tržby

Slovenskí zákazníci si zvykli nakupovať oblečenie na internete. Factcool.sk, jeden z najväčších e-shopov s oblečením na Slovensku, zvýšil svoje tržby na takmer 53 miliónov Eur za minulý rok. Predajcovia očakávajú rekordnú zimu.

29.10.2021 00:00
Factcool , PR, nepouzivat

Otvorené kamenné obchody neprinútili slovenských zákazníkov obmedziť nakupovanie na internete. E-shop s oblečením Factcool.sk za minulý rok dosiahol tržby na úrovni 53 miliónov eur. V porovnaní s rokom 2019 ide o nárast o takmer o 90 %. Zatiaľ čo v roku 2019 bol e-shop stratový, minulý rok bol už v zisku vo výške 1,14 milióna eur. „Nákup oblečenia na internete nebol chvíľkový jav kvôli zavretým kamenným predajniam. Ide o trend, ktorý postupne bude naberať na význame. Dôkazom sú aj naše čísla tržieb. Očakávame, že tohtoročné predvianočné obdobie bude pre nás najsilnejšie v histórii,“ konštatuje Petr Král, výkonný riaditeľ e-shopu Factcool.sk.

Factcool, PR, nepouzivat

Trh plánuje rásť

Dlhodobejšie výhľady na trh s predajom oblečenia cez internet sú optimistické. Viacero kamenných predajov počas koronakrízy začalo prevádzkovať e-shopy s oblečením. Aj po otvorení svojich prevádzok počítajú s internetovým predajom ako jedným z ďalších predajných kanálov. Rast objednávok si napríklad u predajcu Factcool.sk vyžiadal prechod z dvojzmennej prevádzky na trojzmennú. „V týchto dňoch sme pridali v našom e-shope nočnú zmenu. Aktuálne tak pracujeme v trojzmennej prevádzke. Čaká nás totiž najsilnejšia sezóna v histórii,“ konštatuje Petr Král.

E-shop súčasne priniesol na slovenský trh svoju vlastnú privátnu značku oblečenia Frogies. Zameriava sa zatiaľ primárne na spodné prádlo a ponožky. Postupne by chceli ponuku tovaru rozšíriť. V najbližších dvoch rokoch plánuje Factcool.sk expandovať do nových krajín. Aktuálne predávajú vo väčšine krajín Európy. Cieľom firmy je mať kompletne pokrytú takmer celú Európu. Najnovšie plánujú vstúpiť na trh v Čiernej Hore, Macedónsku, Albánsku či Moldavsku. S Bieloruskom vzhľadom k politickej situácii príliš e-shop nepočíta.

Factcool , PR, nepouzivat
chyba