Dostupné ekologické a etické nákupy: od teraz vo VIBE v OC VIVO a na vibestore.sk

09.12.2020 00:00
Vibe 2

Nie je tomu tak dávno, od kedy VIBE concept store po prvý krát otvoril dvere zákazníkom vo svojej prvej predajni v OC VIVO v Bratislave, a pre svojich priaznivcov už spustil aj e-shop vibestore.sk.


VIBE priniesol slow fashion do fast fashion prostredia s jasným cieľom – stať sa v tak vysoko konkurenčom módnom priemysle alternatívou a zmeniť uvažovanie o móde a tak aj nákupné správanie. Cieľom VIBE concept store ale nie je len rozšíriť povedomie o nevyhnutnosti zmeny nášho nákupného správania, ale predovšetkým dať priestor slovenským a českým značkám, z ktorých by si väčšina z nich nemohla dovoliť vlastnú kamennú predajňu. VIBE je miestom, ktoré dáva našim „malým“ slovenským a českým návrhárom šancu, aby ich bolo počuť a vidieť.

Prečo je slow fashion tak dôležitá?

Fast Fashion, fenomén 21. storočia, je spravidla lacná, masovo produkovaná móda zväčša nízkej, ale aj vysokej kvality. Fast Fashion módu nájdete vo všetkých obchodných centrách či na internete. Táto móda sa rýchlo mení a takmer za každým kúskom vystaveným v obchode je niekoľko smutných príbehov ľudí pracujúcich v neľudských podmienkach.

Fashion priemysel nás núti meniť šatník každú sezónu a táto masová produkcia stále nových a nových kusov šatstva značne poškodzuje aj naše životné prostredie. Vedeli ste, že odevný priemysel patrí medzi najhorších znečisťovateľov prírody? Nehovoriac o tom, že v Indii či v Číne pracujú vo fabrikách aj malé deti. Všetko pre to, aby sme sa my mohli pochváliť novým tričkom.

Alternatívou sa stáva slow fashion a s ňou VIBE

VIBE concept store je domovom slow fashion značiek, ktorých nákupom nezískate len kvalitné produkty, ale aj nakúpite s dôrazom na udržateľnosť a rešpekt k životnému prostrediu. Navyše, vďaka ich nadčasovosti a kvalite sa stávajú v porovnaní s fast fashion ekonomickejšou voľbou. Slow fashion je navrhnutá tak, aby vyzerala dobre tak dnes, ako aj o 10 rokov.

Aké značky vo VIBE nájdete?

Vo VIBE concept store sa oblečiete od hlavy po päty. A nie len vy, ale vyberie si aj váš partner a potešia sa aj deti. Od ručne šitého spodného prádla, cez originálne kusy oblečenia na každú príležitosť až k doplnkom a kabelkám, napríklad aj takým, ktoré vám ušijú na mieru.

My sme pre vás pripravili výber kúskov spomedzi 10 značiek, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti.

S kódom vianoceodpravdy navyše získate zľavu 5% na celý sortiment.

Sussesbag

Kabelky značky SussesBag sa nepýšia len nadčasovým dizajnom a prémiovou kvalitou za výhodnú cenu, ale aj ich možnosťou personalizácie. Vymyslite si model a vyberte si farbu a štruktúru kože, farbu šitia, kovanie či dokonca monogram na želanie. So Sussesbag si vytvoríte váš vlastný originál.

1

Na Vibe nájdete aj ponuku už ušitých modelov, no možnosťou je aj darčeková poukážka, ktorá sa tak stane dokonalým darčekom pod stromček pre ženy všetkých vekových kategórií.

Mamika

Dôkazom, že VIBE myslel na všetkých členov rodiny, je pestrá ponuka značiek, medzi ktoré patrí aj čoraz viac populárna Mamika. A my si dovolíme tvrdiť, že v týchto kúskoch je naozaj radosť byť mamou! Štýlové, kvalitné a v neposlednom rade funkčné kúsky, ktoré zahrejú nie len vás, ale aj vaše bábätko. V ponuke značky Mamika nájdete oblečenie navrhnuté na dojčenie a nosenie detičiek, ale aj klasické kúsky bez úpravy. Nadčasovosť a kvalita materiálov vám zaručuje, že toto oblečenie vynosíte pri výchove všetkých vašich ratolestí.

2

Great Gierat

Viete, čo je upcyklácia oblečenia? Ide o kreatívnu premenu textilných materiálov, ktoré sú nevyužívané a s najväčšou pravdepodobnosťou by skončili v koši, na oblečenie, ktoré vás bude tešiť vo vašom šatníku. Každý jeden kúsok je jedinečný a nenájdete mu podobný. Doprajte si takýto ekologický a nadštandardne originálný kúsok aj do vášho šatníka.

3

Ammyla

Kabeliek nikdy nie je dosť a to platí dvojnásobne pri kabelkách, taškách a batohoch značky Ammyla, ktoré sa vyznačujú kvalitným prevedením a nápaditými, originálnymi strihmi a detailmi, ktoré dávajú značke Ammyla osobitý a ľahko rozpoznateľný štýl. Výrobky značky Ammyla sú tým správnym doplnkom každej praktickej a modernej ženy. Sklamaní neodídu ani páni a zaručene si spomedzi batohov a pánskych tašiek vyberú aj oni.

4

Margaret design

Vytvára modely každodennej a spoločenskej módy s autentickými prvkami tradičného slovenského ľudového odevu. Poslaním Margaret design je zachovanie folklórneho bohatstva a jeho implementácia do súčasnosti. Modely sú zdobené ručnou a strojovou výšivkou s použitím viacerých techník vyšívania.

Cieľom je vždy vkusne zladiť použitý materiál, módny strih a dekoratívny ornament tak, aby ich tvorba bola nositeľná nielen jednu módnu sezónu, ale nadčasovo zapadla do každého šatníka. Či už milujete folklór a módu, alebo len módu, so značkou Margaret design zaručene zažiarite.

5

Mellow

V každom z nás je kúsok dieťaťa, však? A práve na základe tejto myšlienky vznikol Mellow. Príbeh Mellow začal pred Vianocami 2016. Stačilo len pár metrov látky a šijací stroj a prvý vankúš líštičky bol na svete. Tá mala veľký úspech a tak sa začal písať príbeh vankúšov Mellow. Vedeli ste, že práve vankúšik veľryby bol predlohou pre knižku o Veľrybe Gerde? Značka Mellow nás tak neteší len svojimi kreatívnymi vankúšikmi, ale aj populárnym príbehom o Gerde, ktorý si zamilovali deti a rodičia z celého sveta.

6

Awa

Značka návrhárky Anity Virág prináša ženské oblečenie na každodenné nosenie. Nový projekt Nabudúce. sa venuje téme domáceho násilia páchaných na ženách. Cieľom kolekcie je poukázať na problematiku, ktorá bola dlho tabuizovaná. Kolekciou sa podporuje organizácia Aliancia žien, ktorá pomáha týraným ženám. Nová kolekcia chce podať svedectvo o násilí na ženách, chce, aby ľudia spolu hovorili a žiadali ho zastaviť.

7

Láskovo

Aj spodná bielizeň sa môže stať najobľúbenejším kúskom vášho šatníka. Na kvalitu materiálov a strihov by sme pri spodnej bielizni mali byť obzvlášť opatrní, ide predsa o kúsky, ktoré sú k našej pokožke najbližšie. Ručne šité produkty značky Láskovo skutočne doprajú vášmu telu lásku – sebalásku. Strihy, ktoré lichotia každému typu postavy si zamilujete už po prvom nosení.

8

Mell

Slovenská značka oblečenia, ktorú vyznačuje najmä asymetria a pohodlnosť. Mell Používa príjemné materiály vyrobené priamo na mieru na Slovensku. Robia praktické, štýlové oblečenie pre ženy všetkých vekových kategórií. Jeden kúsok na viacero spôsobov, presne to čo moderná žena potrebuje.

9

Miss Orchestra

Oblečenie značky Miss Orchestra hrá na strunu prirodzených ženských kriviek. Táto slovenská značka vás oblečie na každú príležitosť. Či už sa chystáte do práce, na kávu s kamarátkou, alebo na romantickú večeru, s Miss Orchestra sa budete cítiť nie len pohodlne, ale aj príťažlivo.

10
chyba