4 problémy, ktorým môžete po založení novej s.r.o. čeliť

Ak ste prišli vo svojej práci na dokonalý podnikateľský nápad alebo vylepšenie, ktoré sa chystáte predstaviť aj svojmu šéfovi, s veľmi vysokou pravdepodobnosťou po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch zostanete bez živobytia. Všetko záleží na obchodných skúsenostiach a zrelosti.

14.10.2019 08:30
SITA, PR článok, nepoužívať Foto:

Niekedy je preto možno lepšie ísť iným smerom a dať šancu novým možnostiam, ktoré sa vám ponúkajú. Nechať si svoj nápad pre seba a vyťažiť z neho po založení novej s.r.o.

Ale pozor, nápad vám ešte sám o sebe nestačí. Pre svoj úspech musíte toho urobiť oveľa viac, čo je samozrejme niekedy náročné a nemožné sa pritom vyhnúť konkrétnym chybám. Preto sa na tie, ktoré by vás mohli najviac ohroziť spolu teraz pozrieme.

1. Únava

S najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť fungovať nepretržite 24 hodín, sedem dní v týždni. Minimum spánku, veľa problémov, množstvo otázok, nedostatok pochopenia toho, čo robiť a ako-čo funguje – to je chaos, na ktorý sa musíte pripraviť.

„Úspešný život je triumf nad chaosom.“

Fyzická, ale aj duševná únava budú vašim každodenným spoločníkom. Bude to tvrdý režim aj boj, na ktorého zvládnutie by ste mali mať tie najlepšie predpoklady. Pracovať s plným nasadením je v podnikaní základ, od ktorého sa bude odvíjať všetko ostatné.

Inak si môžu prepracovanosť a únava vybrať svoju daň v podobe nalomeného zdravia alebo iných vážnejších problémov, s ktorými sa vám do novej práce určite nechce. Užívajte si preto odpočinok plnými dúškami, pretože ho bude menej a menej.

Foto: SHUTTERSTOCK
SITA, PR článok, nepoužívať

Našťastie tu máme stroje a ich dokonalé vybavenie. Preto si okrem relaxu poistite svoje podnikanie aj špičkovým vybavením. Zohnať čeľuste na prepravu objemnejšieho tovaru dnes nie je na internete ten najmenší problém.

2. Zodpovednosť

Uniesť obrovskú ťarchu nebude naozaj jednoduché. Priťaží vám aj obrovská miera zodpovednosti. Obrovská miera zodpovednossti za všetky aspekty vašej práce, ale aj života všeobecne. Každá jedna akcia ovplyvní vašu budúcnosť, preto pristupujte k jednotlivým krokom naozaj zodpovedne. Aj to najmenšie zlyhanie vás môže položiť na kolená.

Výber rýchlej námornej prepravy, obchodného partnera alebo správneho rozhodnutia je len na vás. Nenechajte sa preto nikým priamo ovplyvniť, pretože zodpovednosť ponesiete väčšinou sami.

3. Nedostatok finančných prostriedkov

Ak nemáte skúsenosti, všetky vaše výpočty a podnikateľský plán vás môžu veľmi rýchlo zruinovať. Je vhodné si v začiatkoch vyberať možnosti, s ktorými môžete ušetriť. Online virtuálne sídlo a ready made spoločnosti nie sú ale ani zďaleka všetko.

Opäť to môžu byť aj moderné stroje alebo kvalifikovaný pracovník, ktorý vie efektívne zhodnotiť svoj ľudský kapitál v prospech seba aj vašej spoločnosti.

4. Zákony a korupcia

Áno, tieto slová stoja bok po boku a stali sa pre našu krajinu známym fenoménom. Keď sa ako podnikateľ so svojou novou spoločnosťou zaregistrujete do obchodného registra, prejdete do ďalšieho kola vášho osobného pekla.

Vedenie podniku môže byť pri dodržiavaní niektorých zákonných noriem naozaj ťažké. Určite budete potrebovať inteligentného účtovníka, možno právnika alebo osobného asistenta, s ktorým dokážete nájsť v každej jednej situácii to správne a najlepšie riešenie.

Vyhýbajte sa omylom a v prípade pádu vstaňte a kráčajte ďalej. Chce to trocha organizácie a chaos sa zmení na poriadok.

chyba