Granty pre talenty

Mladí talentovaní ľudia musia na svojej ceste za úspechom zdolávať veľa prekážok. Už deviaty rok im pomáha grantový program Talenty Novej Európy.

05.10.2015 08:01
slovnaft inzercia Foto:
Rozvoj talentu sa spája s drinou. Úsilie, ktoré do svojho napredovania vložia nadané deti a mladí ľudia, treba nielen oceniť, ale aj finančne podporiť. Spoločnosť Slovnaft a Stredoeurópska nadácia preto otvárajú už 9. ročník grantového programu Talenty Novej Európy, v ktorom si výnimočne nadané deti a mladí ľudia rozdelia až 66 000 eur. Grant sa prideľuje na konkrétny účel, ktorým môže byť napríklad účasť na medzinárodnej súťaži, financovanie odbornej stáže alebo nákup hudobných nástrojov či laboratórnych pomôcok. Pozrite si, ako vyzeralo finálové kolo minulého ročníka programu:

Máte talent? Prihláste sa!

Talentované deti a mladí ľudia sa môžu zaregistrovať online na stránke www.tne.sk, alebo prostredníctvom registračného formulára na stiahnutie. Program je rozdelený na tri kategórie: oblasť vedy pre vekovú kategóriu od 12 do 25 rokov, oblasť umenia pre vekovú kategóriu od 10 do 25 rokov a oblasť športu pre vekovú kategóriu od 8 do 18 rokov.

O tom, kto získa podporu, rozhodne porota zložená zo zástupcov Stredourópskej nadácie a Slovnaftu, ale tiež herec Lukáš Latinák, výtvarníčka Ilona Németh, odborník z oblasti matematiky Anatolij Dvurečenskij, fyzik Martin Mojžiš a úspešný slovenský jazdec rely Dakar Štefan Svitko, podporovaný Slovnaftom.

Počas ôsmych rokov existencie programu Talenty Novej Európy získalo granty v hodnote viac ako 518 tisíc eur celkovo 258 talentovaných detí na Slovensku. Sú medzi nimi aj plavec, ktorý sa dnes pýši druhým miestom z Olympiády mládeže v čínskom Nnajingu alebo držiteľka ceny American Psychological Association za výskum behaviorálnej psychológie.

chyba