Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

Capco, globálna konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, za necelého 2,5 roka v Bratislave zamestnáva viac než 120 konzultantov.

03.11.2014 08:00

Tento skutočne raketový vzostup podčiarkuje kvalifikáciu a motiváciu slovenských expertov vo finančných službách a IT oblasti. Viedlo to k dodaniu kvalitných pracovných výsledkov poskytovaných pre vedúce globálne finančné inštitúcie a takto pracovisko Capco v Bratislave v súčasnosti stabilne pomáha formovať budúcnosť financií so svojimi spokojnými klientami na približne 20 projektoch. Pozrime sa na niektoré príklady z praxe.

Vývoj produktu pre finančno-technologický startup s cieľom reálnej optimalizácie spracovania platieb

Hintermeier Claus, riaditeľ Capco Slovensko
capco inzercia Hintermeier Claus, riaditeľ Capco Slovensko

Finančno-technologická start-up spoločnosť so sídlom v USA a Nemecku, založená s cieľom vytvoriť B2B platobný systém, ktorý by pomohol malým a stredným podnikom optimalizovať spracovanie platieb s ich obchodnými partnermi. Spoločnosť chcela významne rozšíriť portfólio svojej ponuky, avšak mala obmedzené IT znalosti. Kľúčovými kritériami boli zručnosti, agilita, skúsenosti, lokalita v blízkosti a rozumné náklady. Capco poskytlo samostatný 5–10 členný prevažne seniorný tím IT konzultantov so skúsenosťami v SCRUM metodológii, zväčšilo infraštruktúru za 2 týždne a poskytlo expertné znalosti v platbách. Tím preukázal skvelú kombináciu agility a rozumných nákladov, keď vyvinul hlavné verzie novej produktovej línie plus prototypy pre dodatočné produkty pre klienta. Projekt vyústil do prudkého zníženia prevádzkových a investičných rizík a umožnil klientovi rozšíriť ďalej jeho obchodné a prevádzkové modely.

Poskytnutie flexibilných a nákladovo-efektívnych riešení pre produkčnú podporu

capco logo
Vedúci fínsky penzijný fond požadoval rozšírenie funkcionality už implementovaného obchodného systému Murex. Business oddelenie klienta požadovalo flexibilnú a spoľahlivú produkčnú podporu na spravovanie prevádzkových funkcií a potenciálnych problémov. Capco poskytlo svojich senior biznis analytikov na analýzu denných problémov Murex-u, na identifikáciu a optimalizáciu technologických a biznis procesov a na zosúladenie, testovanie a nasadenie nových modulov. Vďaka kombinácii hlbokých biznis a technologických skúseností profesionálov Capco dodalo pružné a nákladovo efektívne riešenie produkčnej podpory, založené na modeli striedavých dodávok (na mieste u klienta a z Bratislavy).

Viac informácií o spoločnosti Capco nájdete na www.capco.com.

chyba