Chceli by ste pre svoju rodinu pripraviť osviežujúce nealkoholické kokteily, ktoré ideálne doplnia chvíle pohody počas letných dní? Príďte sa inšpirovať v posledný májový víkend na Gurmán Fest v Bratislave. V Mattoni stane na vás a vašu rodinu čaká to najlepšie zo sveta nealkoholických kokteilov. Najnovšie trendy v ich miešaní vám predstaví profesionálny barman Peter Pravotiak – víťaz medzinárodných majstrovstiev sveta Mattoni Grand Drink 2011.
„S pomocou niekoľkých bežne dostupných ingrediencií môžete pre svojich priateľov vytvoriť miešané drinky aj v domácom prostredí,“ hovorí Peter. O tom sa budete môcť presvedčiť aj na vlastné oči, počas každého z troch festivalových dní na vás v Mattoni stane okrem Školy miešania kokteilov čakajú aj súťaže v mixovaní Mattoni drinkov. Na barmanov sa budú môcť zahrať aj deti, 1. júna bude Mattoni stan patriť len im.
Kokteilové trio pre malých aj veľkých
Z kokteilov v Mattoni stane si vyberie každý. Pre dámy sa hodí tajomný zázvorový kokteil Mat&Toni, ktorý sa stal najlepším nealkoholickým kokteilom roka 2011 na medzinárodnej súťaži Mattoni Grand Drink – jeho autorom je práve Peter Pravotiak. Fascinujúci kokteil so zázvorom a bazalkou vo vás určite prebudí túžby a vášne.
Počas festivalových dní vás poriadne nakopne aj kokteil Sharp Voice, v ktorom sa snúbi čierna ríbezľa a liči s pálivou paprikou a citrónom. Tento pikantný nápoj dodá iskru každému mužovi, ktorý ho ochutná.
A ak by vás predsa len premôže smäd, je tu kokteil Dr. Mattoni, ktorý vás vďaka kombinácii anízového, citronového a limetkového sirupu a množstva ľadu postaví opäť na nohy. Príchuť anízu si určite zamilujú aj najmenší.
Ku kvalitnému jedlu aj ku káve
Mattoni uhasí nielen smäd, ale ideálne doplní kvalitné festivalové jedlá či víno. Ich chuť totiž ovplyvňujú nielen suroviny a príprava, ale aj to, akú vodu k ním pijete. Doprajte si dúšok lahodnej minerálnej vody aj k dobrej káve, a nechajte tak vyniknúť jej chuť. „Odporúčam neperlivú minerálnu vodu Mattoni, ktorá má nielen vyváženú a jemne iskrivú chuť, ktorá zvýrazní pôžitok z kávy, ale aj vyvážený obsah minerálnych látok,“ tvrdí Jiří Matoušek, viceprezident Slovenskej asociácie kávy.