Oddych v kúpeľoch i ocenenie úspechov športových legiend

Pohyb je súčasťou zdravého životného štýlu. Z tohto dôvodu chce Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru podporovať zaujímavé športové aktivity.

22.03.2022 00:00
SOM Nemethova, PR, nepouzivat Foto:
Marianna Némethová-Krajčírová si počas pobytu v Dudinciach, ktorý jej zabezpečila Nadácia SOŠV, vyskúšala aj bowling.

Prostredníctvom projektov, ktoré pripravuje, chce prilákať k športovaniu a tým aj k pohybu čo najviac ľudí na Slovensku a prispieť k udržaniu ich kondície a zdravia. Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa venuje projektom, ktoré sú zamerané na podporu mladých športových talentov. Myslí však aj športovcov, ktorí na svoje najväčšie športové úspechy už len s úsmevom na tvári spomínajú.

Srdce pre seniorov

Projekt s názvom „Srdce pre seniorov” už šesť rokov spája bývalých športovcov a trénerov, ktorí nás reprezentovali na európskych a svetových podujatiach. Nadácia SOŠV v spolupráci s Kúpeľmi Dudince každoročne odmení olympionikov za ich športové výsledky a činnosť v športovom hnutí liečebnými poukazmi.

„Som veľmi rád, že Nadácia SOŠV každoročne organizuje tento skvelý projekt. Aj takouto formou sme chceli odmeniť športovcov a trénerov, ktorí nás reprezentovali na európskych a svetových športových podujatiach. Osobne sa zúčastňujem na každom ročníku v Dudinciach. S bývalými olympionikmi, športovcami i trénermi sa vždy s radosťou stretnem a pozhováram. Tieto momenty pre mňa veľa znamenajú,“ hovorí prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

SOM, PR, nepouzivat

POMÔŽTE SPOLU S NAMI A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Zo získaných financií podporíme aj projekt Srdce pre seniorov

Chcem darovať 2%

Oddych v kúpeľoch aj zaujímavé stretnutia

Bývalí reprezentanti majú možnosť zregenerovať v kúpeľnom prostredí, ale aj zaspomínať si so svojimi kolegami na úspešné roky kariéry. Niektorí o sebe dlhé roky počuli len z médií. Majú skvelú príležitosť spoznať sa a vymeniť si svoje bohaté skúsenosti a zážitky.

„Vždy sa mi páči, koho tu stretnem a s kým sa zoznámim. Veľa olympionikov zo zimných športov nepoznám,“ hovorí bývalá gymnastka Marianna Némethová-Krajčírová.

„Veľa sme športu obetovali a hoci som s basketbalom precestoval celý svet, mnohé veci som si vtedy nemohol užiť a vychutnať. Takýto liečebný pobyt je perfektný a skrášľuje ho to, že si môžeme dobre pohovoriť s inými bývalými športovcami. Som veľmi rád, že SOŠV sa stará o bývalých olympionikov. Je to pre nás veľké morálne ocenenie,“ dodáva o projekte Srdce pre seniorov legendárny basketbalista Stanislav Kropilák.

Stanislav Kropilák si v Dudinciach veľmi dobre... Foto: SOŠV/ANDREJ GALICA
SOM, PR, nepouzivat Stanislav Kropilák si v Dudinciach veľmi dobre oddýchol.

„Projekt Olympijské srdce pre seniorov je naša srdcovka. Športovci, ktorí absolvovali pobyt v kúpeľoch ocenili nielen ozdravný charakter pobytu, ale aj to, že sa stretli s ďalšími bývalými reprezentantmi. Spoločne mali šancu si zaspomínať na svoju športovú minulosť a úspechy,“ dodáva riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Nadáciou SOŠV pripravuje aj projekty na podporu mladých športovcov Ukáž sa! a Juniorský olympijský tím. Súčasťou spolupráce je aj pravidelné darovanie krvi.

Aj legendárny Jozef Golonka sa počas pobytu v... Foto: SOŠV/ANDREJ GALICA
SOM, PR, nepouzivat Aj legendárny Jozef Golonka sa počas pobytu v Dudinciach dobre zabavil.

Ďalšie aktivity SOŠV

S podporou partnerov TIPOS, 4F, Toyota, BILLA, CZ Slovakia a Allianz sa SOŠV snaží pripravovať aj ďalšie aktivity na rozhýbanie Slovákov. Konajú sa v rôznych regiónoch, kde ich pripravujú zástupcovia Olympijských klubov, i na celoslovenskej úrovni. Medzi najznámejšie projekty patria Olympijský odznak všestrannosti, Olympijský festival či Športuj, Slovensko.

chyba