„Vďaka dotácii a bonusu môžu školy používať WocaBee aj niekoľko školských rokov.“

Do 31.3. 2024 môžu základné a stredné školy na Slovensku získať inovatívnu aplikáciu na učenie cudzích slovíčok WocaBee s dotáciou ministerstva školstva. WocaBee umožňuje zakúpenie licencií aplikácie formou výhodného kreditu s 10 % bonusom, ktorý má neobmedzenú platnosť. Proces je veľmi jednoduchý a školám kredit umožní používať WocaBee nielen v tomto, ale aj v ďalších školských rokoch.

27.03.2024 00:00
Woca Bee PR ustredna foto, pr, nepouzivat Foto:

Online aplikácia WocaBee na učenie cudzích jazykov si na slovenských školách získava čoraz väčšiu popularitu. Pomáha skvalitňovať výučbu, učiteľom zjednodušovať prácu a žiakom zlepšovať slovnú zásobu vrátane výslovnosti.

Až 98 % učiteľov tvrdí, že s WocaBee si žiaci výrazne zlepšili svoje jazykové vedomosti. Podobne sa v nedávnom prieskume vyjadrili žiaci – až 97 % z nich tvrdí, že vďaka WocaBee majú lepšiu slovnú zásobu.

Autorom WocaBee je slovenský programátor Ing. Michal Ošvát. V roku 2022 získal s WocaBee ocenenie Ministerstva hospodárstva SR Inovatívny čin roka. Prostredníctvom aplikácie aj ďalších aktivít dlhodobo podporuje modernizáciu a digitalizáciu jazykového vyučovania na Slovensku.

Moderná výučba prináša výsledky

Podľa marcového online prieskumu spoločnosti WocaBee považuje až 95 % škôl digitalizáciu výučby za dôležitú. Školy oceňujú možnosť využiť finančnú dotáciu ministerstva školstva na tento účel vo výške 940 až 9 320 EUR (podľa počtu žiakov), o ktorú môžu požiadať do 31.3.2024. WocaBee spadá do kategórie edukačných aplikácií a spĺňa tak požiadavky na oprávnenosť výdavkov.

„Možnosť zakúpiť si aplikáciu WocaBee prostredníctvom dotácie využili doteraz stovky škôl na celom Slovensku. Mnohé z nich už mali s WocaBee praktické skúsenosti, približne štvrtina už o benefitoch aplikácie síce počula, vyskúšať ich praxi však budú môcť práve vďaka dotácii,“ hovorí Michal Ošvát.

Foto: WocaBee
thumbnail Woca Bee PR doplnujuca foto, pr, nepouzivat

Medzi najčastejšie uvádzané benefity aplikácie učitelia v prieskume uvádzali vyššiu motiváciu žiakov (76 %), zlepšovanie vedomostí (66 %), jednoduchosť používania (53 %) či možnosť spestriť hodiny prostredníctvom online hier (47 %).

„WocaBee je úžasná aplikácia. Samotní žiaci ma nútia posielať im úlohy, na hodinách si žiadajú písomky a v škole sa hrávame aj online hry. Sme nadšení a spolu s nami aj rodičia. Každý mesiac vyhodnocujeme najaktívnejších žiakov jednotlivých tried,“ uviedla v prieskume Mgr. Lenka Halienková zo ZŠ s MŠ Častkovce.

Proces je jednoduchý, zostáva už len pár dní

Ak škola do 31.3.2024 využije dotáciu na zakúpenie aplikácie WocaBee, získa extra zvýhodnenie. WocaBee si objedná formou kreditu s neobmedzenou časovou platnosťou v ľubovoľnej výške. Kredit môže využiť kedykoľvek na objednávku licencií pre konkrétne triedy, a to buď jednorazovo, alebo vo viacerých objednávkach. Zároveň škola získa 10 % kreditu naviac ako darček.

Všetky informácie ohľadom výhodnej ponuky sú školám k dispozícii na www.wocabee.app/dotacia Nájdu tu prehľadnú kalkulačku kreditu, ako aj sekciu s odpoveďami na časté otázky. Podľa prieskumu medzi školami je však uvedený postup veľmi jednoduchý.

„Proces bol jednoduchý, vyšli nám veľmi v ústrety, aby sme mohli bonus využiť naplno aj ako malotriedna škola,“ tvrdí Zuzana Rizmanová zo Základnej školy Fačkov. Podobne získanie kreditu hodnotí aj Jana Dávidová zo ZŠ Hôrka: „Bonus 10 % bol výborný benefit. Celý proces objednania prebehol jednoducho, rýchlo, bez problémov.“ „Ďakujeme za ústretovú komunikáciu pri našich prvých skúsenostiach s WocaBee,“ vyjadrila sa v prieskume Anna Gedeonová zo ZŠ Grundschule Medzev.

Notebooky a mobily pre jazykárov

Školy, ktoré sa rozhodnú využiť neobmedzený kredit od WocaBee majú šancu získať aj ďalšiu podporu digitalizácie vyučovania. Riaditeľ a všetci učitelia cudzích jazykov (s WocaBee účtom) môžu vyhrať v žrebovaní nový notebook, mobilný telefón a polokošeľu s logom WocaBee. Žrebovanie o ceny sa uskutoční 4.4.2024.

„Sme veľmi radi, že benefity aplikácie WocaBee môžu teraz vyskúšať aj ďalšie školy. Pre mnohé z nich bol motiváciou 10 % bonus či možnosť využiť kredit na nákup licencií bez časového obmedzenia. Vďaka tomu budú podľa nášho prieskumu až dve tretiny škôl používať WocaBee nielen v tomto, ale aj v ďalších školských rokoch,“ uzatvára M.Ošvát.

Všetky informácie sú k dispozícii na www.wocabee.app/dotacia

chyba