Oscarová trojka Robert De Niro, Morgan Freeman a Tommy Lee Jones rozohrá herecký koncert v novej komédii

Hollywoodski tvorcovia s obľubou natáčajú filmy o Hollywoode, o zákulisí filmového sveta a často nekalých praktikách producentov. Po nedávnej úspešnej tarrantinovke Vtedy v Hollywoode prichádza tento rok do kín komédia s rovnako hviezdnym hereckým obsadením, zasadená do obdobia zlatej éry takzvanej továrne na sny – Podfuk za všetky prachy.

07.06.2021 00:00
Podfuk za vsetky prachy foto 1

Píše sa rok 1974. Filmový producent, ktorý dlhuje obrovské peniaze mafii, využije starnúcu filmovú hviezdu na poisťovací podvod. Herca na dôchodku obsadí do zle napísaného westernu, poistí ho na vysokú sumu, do scenára mu dá množstvo nebezpečných scén a dúfa, že starý čudák natáčanie neprežije a on zhrabne poistku. Ibaže večne opitý herec akoby mal deväť životov a zo všetkých smrtiacich nástrah odchádza bez zranenia a s gráciou si ide po ďalšiu fľašu. To je v skratke príbeh nového filmu režiséra Georgea Galla, ktorý sa preslávil kultovou komédiou Polnočný beh s Robertom De Nirom a ako scenárista stojí aj za vznikom akčnej komediálnej série Bad Boys či snímky Môj sused zabijak 2.

Podfuk za vsetky prachy Robert De Niro Tommy Lee Jones 1

Na úspešnú spoluprácu nadviazali George Gallo a Robert De Niro po viac ako tridsiatich rokoch v novinke Podfuk za všetky prachy. De Niro tu hrá postavu Maxa Barbera, producenta bez peňazí, ktorý natáča samé prepadáky, no zúfalo túži po veľkom hite. Mafiána, ktorý zafinancoval Maxov posledný neúspešný film a teraz mu ide po krku, stvárnil Morgan Freeman. A napokon, Tommy Lee Jones sa predstaví v úlohe starnúcej hereckej hviezdy s permanentným promile alkoholu v krvi a s nulovým pudom sebazáchovy, ktorá na prvý pohľad, ale skutočne iba na prvý, skvele zapasuje do Maxovho plánu na jeden obrovský poisťovací podvod.

Podfuk za vsetky prachy Morgan Freeman

Podľa mnohých zahraničných recenzií je úloha prefíkaného filmového producenta v komédii Podfuk za všetky prachy jedným z najlepších komediálnych výkonov v kariére Roberta De Nira. Tommy Lee Jones sa tu zase predviedol v rovnako dobrej forme ako v kultovej sérii Muži v čiernom. Skvelé herecké výkony v kombinácii s nenásilným čiernym humorom sľubujú skutočne zaujímavý filmový zážitok.

Podfuk 300x300

Slovenských divákov pobaví film Podfuk za všetky prachy v kinách už 10. júna 2021, tak si ho nenechajte ujsť.

chyba