Zábava, napätie a taktika. Spoločenské hry už nie sú len o náhode

Boli s nami odmalička. Hoci klasické spoločenské hry ako Človeče, nehnevaj sa majú stále svojich fanúšikov, novým hrám v niektorých ohľadoch nemôžu konkurovať

05.12.2019 00:00
Incheba, PR článok, nepoužívať Foto:

Kto by ich nepoznal? Farebné figúrky, ktoré musíte čo najrýchlejšie dostať do domčeka. A ten, kto prehrá, by sa určite nemal hnevať. Obľúbená spoločenská hra zabáva celé generácie ľudí, no niektorých už najmä v dospelosti nezaujme tak ako kedysi. Dôvod je prozaický – hoci Človeče, nehnevaj sa stále dokáže spríjemniť čas a postarať sa o výbuchy smiechu, v prvom rade v nej ide o šťastie a faktor náhody. A to mnohým nestačí. Ak aj vy patríte do skupiny hráčov, ktorí si chcú pri hre otestovať svoj postreh, vedomosti, premýšľať nad taktikou či loviť v pamäti slová, máme pre vás tipy na spoločenské hry, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať.

Desiatka

Skvelá dynamická vedomostná hra. Každý okruh v hre má 10 otázok a 10 možných odpovedí. V každom okruhu dostanú všetci vždy šancu odpovedať. Kto odpovie správne, získa víťazný bod. V ďalšom ťahu má hráč možnosť opäť hľadať správnu odpoveď, ale tentoraz riskuje, že príde o body, ktoré získal v predchádzajúcej odpovedi.

Timeline Slovensko

Kedy vyvŕtali Herliansky gejzír? Bolo to pred objavením Dobšinskej ľadovej jaskyne alebo až potom? V tejto hre si podobné otázky budete klásť skoro vždy, keď budete umiestňovať jednu zo svojich kariet na časovú os. Cieľ je jasný – byť prvý, kto sa správnym umiestnením zbaví všetkých svojich kariet.

Magic

Hra sa prvý raz objavila v roku 1993. Stala sa prvou zberateľskou kartovou hrou, ktorej hráči neustále pribúdajú. Magic môžu hrať dvaja alebo viacero hráčov. Každá hra je súbojom medzi čarodejníkmi, tzv. „planeswalkers“, ktorí používajú kúzla, artefakty a príšery, aby sa ubránili pred súperom. Po celom svete sa v tejto hre organizujú aj medzinárodné turnaje.

Foto: Incheba
3 Incheba, PR článok, nepoužívať

Inšpirovali sme vás? Tieto a množstvo ďalších skvelých hier si budete môcť zahrať na najväčšom festivale spoločenských hier v rámci tradičných Dní Vianoc v Inchebe. HRAtislava privíta všetkých zábavychtivých hráčov cez víkend 7. a 8. decembra. Hlavná hryžnica (knižnica hier) bude obsahovať vyše 1 000 hier, z nej si môžete požičať hry na hranie do hernej zóny. Pripravená je aj hryzbička – priestor s hrami pre najmenšie deti, či desiatky metrov dlhý pás hlavolamov, ktorý potrápi hlavy malých i veľkých. Tradíciou sa stala aj „slovenská ulička“, v rámci ktorej môžete spoznať hry slovenských autorov, tvorivý kút Daniela Heviera a súťaže o hry, do ktorých sa zapojíte – ako inak – hraním sa.

Foto: Incheba
Incheba, PR článok, nepoužívať

Popritom môžete aj nakúpiť vianočné darčeky pre celú rodinu od 300 predajcov, ktorí na Dni Vianoc v Inchebe prinášajú tisícky originálnych a milých tipov na vianočné prekvapenia, pochutiť si na tradičných vianočných špecialitách a vychutnať si prípravy na najkrajšie sviatky roka v pohode a bez stresu.

Navyše, všetky víkendy v rámci Dní Vianoc v Inchebe spestria svojou prítomnosťou šikovní dizajnéri a tvorcovia s ručne robenými vecami a vecičkami, ktoré potešia oči a pohladia srdce: vianočné ozdoby, milé dizajnové náušnice, háčkované, štrikované a ručne šité kúsky oblečenia, hračky a doplnky do domácnosti, ale aj krásne mydlá, kvalitná prírodná kozmetika a lokálne potraviny – väčší darček, alebo originálna drobnosť vyrobená s láskou urobí radosť každému.

Dni Vianoc v Inchebe trvajú až do 22. decembra. Skvelá správa – až do piatka 6. decembra si ich môžete vychutnať bezplatne!
www.incheba.sk

Foto: SHUTTERSTOCK
4 Incheba, PR článok, nepoužívať
chyba