Vydajte sa po Svätomariánskej púti na cestu sebapoznania

Prešovský kraj je takmer nevyčerpateľným zdrojom prírodných krás. Jeho zaujímavá kultúra a bohatá história ponúka svojim návštevníkom na východe Slovenska dávku nezabudnuteľných zážitkov. Tajomné zákutia či úchvatné výhľady sú len malým zlomkom toho, čo tento región ponúka.

08.07.2021 00:00
put - presov, pr clanok, reklama, nepouzivat

Vydajte sa na krásne miesta Svätomariánskej púte, ktoré dýchajú pozitívnou energiou. Cesta naprieč nenáročným terénom ponúka panenskú krásu Levočských vrchov, či dych berúci pohľad na panorámu Vysokých Tatier. Rázovité obce v kontraste pozostatkov histórie regiónu, popretkávané rozmanitou faunou a flórou, nabádajú človeka k túžbe po hľadaní zmyslu života. Na Svätomariánskej púti, ak ju zdolávate s otvoreným srdcom, skutočne okúsite Božiu prítomnosť a spoznáte silu svojej viery. Stíšte svoje srdce a dýchajte čaro pútnického miesta, ktorým Mariánska hora neďaleko Levoče určite je. Je to cesta plná zážitkov, radosti a poznania.

put - presov, pr clanok, reklama, nepouzivat

Bohatá história, kultúrne pamiatky a nádherná príroda je dedičstvom regiónu Šariš. Jeho severu dominuje mesto Bardejov s námestím obklopeným meštianskymi stavbami a Bazilikou sv. Egídia, ktorá je iba odrobinkou toho, čo tento región ponúka. Necelých pätnásť kilometrov severozápadne od Bardejova sa nachádza známe pútnické miesto v obci Gaboltov. Kostol Sv. Vojtecha je oficiálne týmto miestom, studnicou Božej prítomnosti od začiatku osemnásteho storočia. Poznali ho však už členovia križiackeho rádu v trinástom storočí. Gaboltov je skutočným miestom na rozjímanie o ceste poznávania seba samého v Božej prítomnosti.

put - presov, pr clanok, reklama, nepouzivat

Svätomariánska púť („Svetlo z východu“) vyzdvihuje kultúrne, prírodné, historické, spoločenské a duchovné hodnoty slovanského národa vzťahujúce sa k posolstvu a mariánskym tradíciám. Viac sa dozviete na www.svatomarianskaput.sk.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Poľsko-Slovensko.

put - presov, pr clanok, reklama, nepouzivat
chyba