Myslíte si, že sa nedokážete zbaviť svojich problémov? Omyl!

Z každej strany počúvame rady odborníkov, že aj v situácii, ktorá sa nám zdá neriešiteľná, by sme mali zostať konštruktívni. Ako to však docieliť, keď máme pocit, že sme v začarovanom kruhu, z ktorého niet úniku?

07.06.2021 00:00
VUB, PR článok, reklama, nepoužívať

Zrejme každý z nás už bol v situácii, keď sa snažil vyriešiť nejaký problém, no sám si nevedel rady. Vďaka týmto technikám si naozaj poradíte v mnohých situáciách.

1. Východisko: Začnite presným pomenovaním problému, ktorý sa usilujete vyriešiť.

2. Otázka: Dilemu alebo problém sformulujte do krátkej jasnej otázky. Napríklad: Mám sa presťahovať? Mám zotrvať v momentálnom vzťahu alebo ho ukončiť? Vytvorenie správnej otázky pomáha, pretože veľa zložitých problémov je popretkávaných tým, že špekulujeme.

3. Skúmanie: Zabezpečte si všetky informácie, ktoré sa problému týkajú. Netreba to však prehnať, stačí vám toľko faktov, aby ste získali o probléme celkový obraz.

Keď ste prešli všetky tri body, mali by ste získať reálnejší obraz o vašej situácii. Ak stále váhate, môžete podvedome odkladať rozhodnutie, ktoré nie je príjemné. “Dôležité je, aby ste zvážili a prehodnotili informácie, ktoré máte k dispozícii. Snažte sa zapojiť zdravý rozum a kritické myslenie, len tak budete vedieť situáciu dobre analyzovať. V tomto štádiu berte do úvahy všetky zozbierané informácie a porovnajte ich so svojimi vnútornými hodnotami, cieľmi, nádejami a potrebami,” vysvetľuje koučka Janette Šimková.

Odborníci sú tu pre vás!

Keď sa vaše dilemy týkajú financií, je obzvlášť dôležité, obrátiť sa na odborníkov. Peniaze sú totiž dlhodobo jednou z najčastejších príčin nezhôd v partnerských vzťahoch či rodine. Aj v dnešnej náročnej situácii však môžete hospodáriť rozumne. Chce to len správny plán a špecialistu, ktorý reálne zhodnotí vaše možnosti. VÚB banka preto prináša svojim klientom unikátnu bezplatnú službu Osobný finančný plán.

“Bankoví poradcovia z VÚB vám odborne poradia, zanalyzujú vaše výdavky a spolu s vami nájdu zdroje úspor. A to aj vďaka know how silnej bankovej skupiny. Dôležité je skontrolovať si aj nastavenie finančných produktov vrátane poistenia, skrátka spraviť si plán,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Osobný finančný plán od VÚB banky

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne po hodine budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a finančný plán šitý na mieru.
chyba