Takto si na jar dokonale upracete vo financiách

Konečne je tu jar a s ňou aj príjemné počasie s očakávanými lúčmi slnka, ktoré nám v zime toľko chýbalo.

22.03.2021 00:00
VUBsh Foto:

Jar sa nám však spája aj s niečím iným ako sú len prechádzky v prebúdzajúcej sa prírode. Zvykneme vtedy aj triediť a upratovať si v domácnosti. Skontrolujeme, čo sa nám ešte zíde a to, čo už nepotrebujeme, s tým sa rozlúčime.

Pravidelne upratovať by sme si mali aj vo vlastných financiách. Vaša životná situácia sa totiž mohla zmeniť, a preto je dobré každú zmenu zahrnúť aj do plánovania rozloženia financií. A prečo si z toho nespraviť rituál práve na jar?

Prvý najdôležitejší krok

Odborníci sa zhodujú, že samotné rozhodnutie robiť si pravidelný poriadok vo financiách môže byť tým najdôležitejším krokom. Tak, ako napríklad pri cvičení, aj pri “jarnom upratovaní vo financiách”, bude dôležitá disciplína. Určite vám pomôže, ak si vyjasníte, čo vám tento poriadok vo financiách prinesie. Silnú motiváciu môžete získať už len tým, že nebudete musieť neustále myslieť na nevyriešené finančné otázky.

Svoje financie dokážete manažovať bez ohľadu na to, aký máte príjem. VÚB prináša svojim klientom unikátnu bezplatnú službu Osobný finančný plán. Vďaka nej sa môžete dopracovať k finančnej rezerve, ktorá vám pomôže aj v neočakávaných životných situáciách.

Foto: Dominika Behúlová
VUB, PR článok, reklama nepoužívať

Komunikujme spolu z obývačky

Keďže nám záleží na vašej bezpečnosti, rozumieme tomu, ak v aktuálnej situácii uprednostňujete stretnutia na diaľku. Stačí, ak sa s nami dohodnete a môžeme si prejsť vaše požiadavky cez telefón. Ak nám zavoláte priamo z mobilnej aplikácie, vieme vás nielen identifikovať, ale aj autentifikovať. V prípade, že preferujete “osobnejšiu” komunikáciu, môžeme sa spolu vidieť cez videohovor v službe MS Teams. Ušetríte tak nielen čas, ktorý by ste potrebovali na cestu na pobočku, ale svojím prístupom podporujete úspešné zvládnutie pandémie.

Osobný finančný plán od VÚB banky

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne po hodine budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a plán šitý na mieru.

Foto: Dominika Behúlová, Shutterstock

chyba