Ako vás univerzita môže pripraviť na budúce zamestnanie?

Často počúvame vedúcich predstaviteľov firiem a analytikov, ktorí vyjadrujú sklamanie z nešťastnej medzery medzi tým, čo sa študenti učia na vysokých školách, a tým, čo sa od nich očakáva pri zvládaní pracovných povinností. V období nepredvídateľných zmien a neustáleho vývoja na trhu práce je ťažké tvrdiť, že tradičné vedomosti získané počas vysokoškolského štúdia sú naďalej relevantné.

14.11.2019 09:00
unyp, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto: ,

Diplom z University of New York in Prague je oceňovaný, pretože profesori venujú viac času výučbe zásadných mäkkých zručností. V nedávnej analýze exkluzívnych údajov platformy LinkedIn výskumný tím spoločnosti určil zručnosti, ktoré zamestnávatelia na celom svete v roku 2019 najviac potrebujú. Rastúci vplyv umelej inteligencie vysvetľuje rastúci význam mäkkých zručností s jasnou výhodou pre tých kandidátov, ktorí dokážu vykonávať úlohy, ktoré počítače nedokážu.

Mäkké zručnosti, ktoré v roku 2019 zamestná­vatelia najviac potrebujú

Kreativita

Ľudia majú často mylnú predstavu o tom, že kreativita je niečo prísne vyhradené pre umelcov. Je však potrebná aj vo vede a politike pri riešení problémov, keď staré riešenia prestanú fungovať. Kreativita je mentálna spôsobilosť vďaka ktorej tvoríme nové a užitočné nápady, a preto je nevyhnutná vo všetkých oblastiach, od podnikovej správy až po medzinárodné vzťahy. Študenti a profesori UNYP-u pochádzajú z rôznych profesionálnych a kultúrnych prostredí a vytvárajú komunitu, ktorá podporuje kreativitu a ponúka rôzne prístupy.

Presviedčanie

Po ukončení štúdia by ste sa mohli stať brand manažérom a pracovať v oblasti marketingu alebo sa pripojiť k predajnej divízii veľkej spoločnosti, alebo dokonca začať startup. Všetky tieto scenáre vyžadujú mimoriadne presvedčovacie schopnosti – napokon, mať skvelý produkt alebo koncept neznamená nič, ak nedokážete presvedčiť svoj cieľový trh, aby si ho kúpil! Všetky programy UNYP ponúkajú voliteľné formy štúdia, počas ktorých môžu študenti absolvovať rôzne interdisciplinárne kurzy, napríklad Úvod do komunikácie alebo Sociálna psychológia, aby sa naučili rôzne komunikačné techniky a ovládli umenie presvedčovania.

Spolupráca

Spoločnosti všetkých veľkostí uprednostňujú jednanie s tímovými hráčmi. Aj keď sa rozhodnete pre slobodné povolanie, budete musieť často, ak nie denne, pracovať so skupinami ľudí. Čo je dôležitejšie, v roku 2019 je potrebné, aby ste mali skúsenosti s prácou v multikultúrnom prostredí. Našťastie, UNYP pokrýva aj tento aspekt. Od prvého dňa sa naši študenti budú učiť a žiť v medzinárodnej komunite akademikov a študentov z viac ako 60 krajín. Všetky naše programy ponúkajú praktické skupinové úlohy a naši inštruktori kurzov využívajú aktívne vzdelávacie stratégie, ktoré si vyžadujú účasť všetkých študentov.

Prispôsobivosť

Zvyšuje sa počet zamestnávateľov, ktorí považujú flexibilitu za nevyhnutnú pracovnú zručnosť. Pracovisko sa za posledné desaťročie zmenilo a od zamestnancov sa očakáva, že budú schopní rýchlo zmeniť zameranie z jednej priority na druhú. Tým, že vyjdete zo svojej komfortnej zóny a budete študovať v zahraničí alebo si vyberiete štúdium v cudzom jazyku, okamžite preukážete svojim budúcim zamestnávateľom, že ste schopný prispôsobiť sa.

Časový manažment

Ak zvládnete časový manažment ešte počas štúdia, budete sa ním riadiť po zvyšok svojho profesionálneho života. Účasťou v niektorom zo študentských klubov, členstvom v študentskej rade UNYP, dobrovoľníctvom v projekte TEDxUNYP alebo účasťou v športovom tíme Blazers sa naučíte maximálne efektívne využiť svoj čas a dosiahnuť tak akademický titul. Pamätajte, že mimoškolské aktivity vo vašom životopise vždy vyzerajú dobre!

chyba