Stredná priemyselná škola v Komárne medzi najlepšími v Nitrianskom kraji

Stredná priemyselná škola sa môže pýšiť bohatou tradíciou. Jej história sa začala písať v školskom roku 1951/1952, keď otvorila svoje brány pod menom Vyššia stredná priemyselná škola strojnícka. V prvých rokoch zápasila s priestorovými problémami, nedostatkom učiteľov, ako aj učebných pomôcok. Postupom času sa tieto problémy vyriešili a v súčasnosti (posledných päť rokov) škola patrí medzi najlepšie stredné odborné školy v Nitrianskom kraji na základe výsledkov výchovno-vzdelávacej činnosti. Patrí taktiež medzi technicky najlepšie vybavené stredné školy (disponuje 3D tlačiarňou, CNC frézou a sústruhom, bohato vybavenými laboratóriami a odbornými učebňami).

19.01.2017 00:00
SPS_komarno inzercia

Na Strednej priemyselnej škole je možné študovať tri rôzne študijné odbory – strojárstvo, elektrotechniku, technické a informatické služby so zameraním na strojárstvo v slovenskom i vamďarskom vučovacom jazyku, pričom z radov jej študentov – absolventov 2/3 pokračujú v štúdiu na vysokých školách technického či ekonomického zamerania, no nájdu sa aj takí, čo ďalej študujú na školách humanitného zamerania (medzi jej absolventmi sú úspešní herci, vysoko kvalifikovaní a medzinárodne uznávaní odborníci – strojári, elektrotechnici, učitelia a pod.).

Popri vzdelávacej činnosti sa učitelia Strednej priemyselnej školy snažia o zatraktívnenie štúdia na nej aj bohatou paletou mimoškolskej krúžkovej činnosti. Ide nielen o odborné krúžky, ale na škole taktiež svoje miesto získala aj kultúra – fungujú tu školské časopisy (SPíŠ?!, Leaf), školská televízia a dva divadelné krúžky (VISZTA, Pod vežou), ktoré už počas svojej existencie predviedli publiku niekoľko skvelých divadelných predstavení.

SPS_komarno inzercia

Vďaka iniciatíve učiteľov cudzích jazykov je rozprúdená aj medzinárodná spolupráca v rámci projektov Comenius, Aces, zameraných hlavne na zlepšenie jazykových zručností. Vďaka nim sa Strednej priemyselnej škole v Komárne podarilo získať partnerské školy v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Turecku, na Kanárskych ostrovoch. V rámci projektu Erasmus+ sa vybraní študenti štvrtého ročníka zúčastňujú dvojtýždňovej súvislej odbornej praxe v zahraničí vo firmách s medzinárodnou pôsobnosťou v Budapešti.

SPS_komarno inzercia

Popri odborných znalostiach a ich rozvíjaní sa na Strednej priemyselnej škole kladie dôraz aj na šport, čoho dôkazom je i nová telocvičňa, posilňovacie zariadenia pre cvičenie váhou vlastného tela, nové športové ihrisko s umelým trávnikom, ako aj každoročne organizované družobné stretnutia v rámci Memoriálu Štefana Baráka, či neustále obľúbené lyžiarsko-výcvikové kurzy. Z radov študentov Strednej priemyselnej školy v Komárne vzišiel nejeden úspešný športovec, spomeňme aspoň kajakárov Michala Riszdorfera, Juraja Tarra, vodného pólistu Istvána Gergelya, či cyklistu známeho aj ako „komárňanský derviš na bicykli“ Zoltán Bujna.

SPS_komarno inzercia

Študenti Strednej priemyselnej školy majú možnosť byť ubytovaní v Školskom internáte, tvoriacom súčasť areálu školy. Na škole funguje aj školská jedáleň, ktorá zabezpečuje stravovanie študentom ubytovaným na školskom internáte, ale i všetkým ostatným záujemcom o stravovanie z radov študentov a zamestnancov školy.

Ak vás táto škola svojím profilom zaujala a chcete sa o nej dozvedieť prípadne viac, pozrite si jej webovú stránku www.spskn.sk či facebookovú stránku s názvom Stredná priemyselná škola – Ipari Szakkӧzépiskola Komárno

chyba