Nové funkcie bankomatov, o ktorých ste možno nevedeli.

Aj vy ste sa už možno stretli so situáciou, kedy ste súrne potrebovali zaplatiť faktúru či vložiť hotovosť na svoj účet alebo účet niekoho iného. Návšteva pobočky s tým spojená vás však stála kopec času a pravdepodobne aj poplatok. Dobrou správou je, že dnes sa už podobným scenárom môžete vyhnúť.

26.10.2021 00:00
Tatrabanka, PR, nepouzivat Foto:

Čakanie v pobočke môžete vymeniť za jednoduchú obsluhu bankomatu s funkciou vkladu. Vklad hotovosti vybavíte za pár minút a navyše úplne zadarmo.

Do bankomatu vložíte akúkoľvek eurobankovku

Obsluha vkladového bankomatu je veľmi intuitívna. Viaceré z nich majú dotykový displej a jednoduchú navigáciu krokov, ako postupovať. Vkladať na účet môžete papierové bankovky v nominálnej hodnote 5 až 500 eur. Bankovky nesmú byť pri vklade pokrčené, zviazané spinkou a nesmú sa medzi nimi nachádzať cudzie predmety.

Peniaze na účet priateľa či firmy

Viaceré bankomaty umožňujú vložiť hotovosť len na účet, ku ktorému sa viaže vydaná debetná karta tej ktorej banky. Čo teda v prípade, ak potrebujete vložiť hotovosť na účet priateľa alebo zaplatiť faktúru za telefón?

Napríklad cez bankomaty Tatra banky s označením VKLAD/VÝBER môžete vložiť hotovosť aj na iný účet, ako je ten váš. Nezáleží na tom, či ide o účet fyzickej alebo právnickej osoby. Stačí, ak má prijímateľ vkladu účet vedený v Tatra banke alebo Raiffeisen banke a hotovosť sa okamžite pripíše na účet.

Navyše, bankomat vám umožní napísať ku vkladu vlastnú poznámku a dopísať variabilný či konštantný symbol.

S QR kódom vybavíte vklad aj faktúru rýchlejšie

Najrýchlejšie a najjednoduchšie zaplatíte faktúru cez bankomat tak, že pri vklade hotovosti načítate QR kód. Túto možnosť vkladu už dnes nájdete na každom Bankomate 2.0 od Tatra banky. Väčšina faktúr obsahuje QR kód vo formáte PAY by square, pomocou ktorého načítate všetky údaje k platbe priamo do bankomatu a nemusíte strácať čas s prepisovaním údajov.

Vklady a výbery bez otváracích hodín

Prevažná časť vkladových bankomatov je dostupná 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Ostáva len na vás, či využijete bankomaty s funkciou vkladu dostupné bežne na ulici alebo tie, ktoré nájdete v obchodných centrách väčších miest.

Nájdite svoj najbližší bankomat VKLAD/VÝBER

chyba