S týmito tipmi vás po dovolenke zostatok na účte nezaskočí

Čas dovoleniek je už nezadržateľne tu. Okrem plánovania trasy a programu aktivít by si však človek mal pripraviť aj svoju peňaženku, aby ho v zahraničí, ďaleko od pohodlia domova, nič nepríjemné neprekvapilo. Predsa len, v čase zaslúženého odpočinku poľavia naše zmysly, stratíme opatrnosť, alebo máme sklon míňať viac, než je zdravé.

14.07.2016 13:42
raiffka 1 inercia

Raiffeisen banka prináša pár tipov, ako na dovolenke udržať chuť míňať na uzde a ako sa vyhnúť problémom a komplikáciám.

Pripravte si rozpočet

Dovolenka je čas, kedy si robíte čo chcete a kedy chcete, no predsa len sa oplatí na seba upliecť aspoň malý bič v podobe dovolenkového rozpočtu. Stanovte si svoj denný limit tak, aby ste zbytočne neprekračovali svoje možnosti. Ak si budete chcieť dopriať nejaký zážitok, ktorý bude vyžadovať prekročenie limitu, tak si ho naplánujte na nejaký deň a dovtedy znížte svoje výdavky. Ak si totižto poviete, že sa uskromníte až potom, poviete si to aj na ďalší deň. A zrazu je po dovolenke a aj po úsporách.

raiffka 1 inzercia

Zbaľte sa pokojne a s dostatočným predstihom

Hovorí sa, že kto nemá v hlave, má v nohách. Bohužiaľ, na dovolenke sa len tak jednoducho nevrátite domov po niečo, čo ste zabudli a musíte si to potom zbytočne kupovať. Jeden večer starostlivého balenia môže ušetriť desiatky eur.

Plánujte výbery z bankomatov

Podľa programu na daný deň približne viete koľko peňazí budete potrebovať vrátane nejakej tej rezervy. Niečo sa dá platiť kartou, niekde sa však bez hotovosti nezaobídete. Výber z bankomatu môže v zahraničí stáť aj niekoľko eur. Raiffeisen bank klientom dáva jeden výber mesačne z akéhokoľvek bankomatu v cene účtu. V bankomatoch skupiny Raiffeisen v Rakúsku a Slovinsku máte navyše neobmedzené výbery v eurách v cene účtu.

V obchodoch plaťte kartou, ak je to možné

Nosiť so sebou veľa peňazí nie je ani praktické, ani bezpečné. Navyše, nemusíte toľko riešiť výmenu peňazí za domácu menu a draho meniť peniaze v zmenárňach.

raiffka 1 inzercia

Poznačte si dôležité čísla

Ak sa vám náhodou prihodí niečo s vyššie spomenutého, je dobré mať po ruke číslo na infolinku, aby ste mohli okamžite kartu zablokovať.

Ak dovolenkujete na Slovensku, máte o pár starostí menej, no zároveň o niekoľko výhod viac. V Raiffeisen bank totiž máte ešte výbery a vklady na pobočke v cene účtu, rovnako ako platbu kartou pre celú rodinu. Garantované naždy. Ak niečo z toho nesplníme, dostanete od nás rovných 100 eur.

chyba