Aká je to dobrá pôžička?

Pod pojmom pôžička si ľudia predstavujú rôzne definície. Pre niekoho je to nízka úroková sadzba, pre iného možnosť rýchleho vybavenia, ale aj predčasného splatenia. Čo teda skutočne charakterizuje dobrú a férovú pôžičku?

07.11.2014 00:00
zmluva, pôžička Foto:
Ilustračné foto.

Spoľahlivosť a jednoduchá komunikácia
V prvom rade treba vyzdvihnúť spoľahlivosť a serióznosť poskytovateľa pôžičky. Pre klienta je dôležité, aby boli podmienky nastavené jasne a férovo, bez zložitých a maskujúcich formulácii. Dobrá pôžička je taká, ktorá má zreteľne a zrozumiteľne definované povinnosti oboch strán, nič neskrýva a klientovi ponúka finančne výhodné či zaujímavé riešenie. Okrem toho ju tiež charakterizuje komunikácia medzi klientom a poskytovateľom, ako aj časová dynamika jej vybavenia. V bankách sa často stretávate s dlhými radami, kopami papierov, formulárov a ešte väčšou kopou času potrebnou na ich prečítanie či naštudovanie si podmienok.

A čo tak online pôžička?
Čo by ste však povedali na možnosť vybaviť si pôžičku rýchlo, lacno a dokonca z pohodlia vášho domova? Jednoducho – výhodná pôžička online. Stačí jedna návšteva internetovej stránky, 10 minút na vypísanie potrebných údajov a peniaze môžete mať po chvíľke na účte. Celú dobu sú Vám k dispozícií telefonickí operátori, ktorí Vám s hocičím ochotne pomôžu a poradia. Samozrejme, pokiaľ pomoc nepotrebujete, celú záležitosť vybavíte pri počúvaní obľúbenej pesničky.

Flexibilita a odmeňovanie
V neposlednom rade sa dobrá pôžička vyznačuje flexibilitou a schopnosťou poskytovateľa ušiť ju na mieru klienta. Potrebujete peniaze len na niekoľko dní? Viete, že o dva týždne dostanete odmenu? Alebo len potrebujete väčšiu sumu ako máte momentálne k dispozícií? Žiaden problém, ste to vy, kto si pred podpísaním zmluvy navrhnete pravidlá a dobu splatenia pôžičky. Samozrejme, pri každej zmene parametrov okamžite získate údaj o dobe splatnosti a konečnej výške splatenej sumy. Toto všetko prebehne bez skrytých poplatkov a mätúcich drobných slovíčok.

Nakoniec, poskytovateľ dobrej pôžičky na svojich klientov nezabúda a oceňuje ich vernosť. Po každom splatení pôžičky sa klientovi navýši bonita, čo sa následne premietne do nižších úrokov pri budúcich pôžičkách. Skúsme si to celé zhrnúť, dobrá pôžička je charakterizovaná jasne definovanými podmienkami, flexibilitou a rýchlosťou vybavenia. Zostáva Vám už iba pár minút počkať a peniaze máte vo vrecku!

chyba