Netrápte sa s nevýhodnou pôžičkou! 5 rád, ako môžete ušetriť

Je vaša pôžička naozaj výhodná? Poradíme vám, ako si ju prenesiete do inej banky a ušetríte.

06.11.2014 08:00

Zobrali ste si pôžičku na auto, dovolenku či vybavenie domácnosti a neskôr ste zistili, že vaše splátky mohli byť v inej banke nižšie? Tento scenár nie je ničím výnimočným a poznajú ho tisícky Slovákov. S nevýhodným úverom sa však nemusíte trápiť, stačí si ho preniesť do inej banky. Vieme, ako na to.

Slováci často nevedia zhodnotiť výhodnosť svojich bankových produktov. Rozhodujú sa rýchlo a veľakrát nepoznajú všetky možnosti, ktoré majú k dispozícii. S nevýhodnou pôžičkou sa však nemusia trápiť, ideálnym riešením je preniesť si ju do inej banky. "Ľudia by mali vedieť, že prenos pôžičky z jednej banky do druhej je jednoduchý proces a stačí im na to jedna návšteva pobočky. Môžu si preniesť aj viac úverov, vďaka čomu v banke získajú jednu výhodnejšiu splátku“, radí Henrieta Gahérová, riaditeľka divízie riadenia produktov Prima banky.

Prieskum Prima banky ukázal, že to, čo by ľudí motivovalo zmeniť spolu s úverom aj banku, je úrok a nižšie splátky. „Až 84 % ľudí by k preneseniu úveru do inej banky motivovala lepšia úroková sadzba. Kvôli nižším splátkam by sa pre tento krok rozhodlo až 71 % Slovákov,“ povedala H. Gahérová z Prima banky. Kvôli zvyku či pohodlnosti však veľa ľudí prenos pôžičky "nerieši“. Pritom vybavenie nie je komplikované a hlavne, dokážete tak ušetriť aj stovky či tisícky eur v závislosti od výšky vašich starých pôžičiek.

odkaz
infografika do clanku prima banka inzercia

TIP:

Výhodný úrok 7,9 % p. a. pri prenose pôžičky v súčasnosti ponúka Prima banka.

Zistite, ako môžete ušetriť na svojej pôžičke

chyba