Potrebujete peniaze? Ide to aj bez poplatkov!

Dočasná finančná núdza, nové auto alebo spotrebiče a rekonštrukcia bývania. To sú podľa prieskumu najčastejšie dôvody, prečo si Slováci požičiavajú peniaze cez spotrebné úvery. Ale ako si vybrať taký, ktorý vám čo najmenej zaťaží rodinný rozpočet?

20.05.2013 08:00
pr 400x300 slsp inzercia

Jarné mesiace sú typickým obdobím, keď ľudia uvažujú o rekonštrukcii bývania. Aj preto siahajú po spotrebných úveroch. Podľa prieskumu GfK* by väčšina z nás pri vyšších sumách uprednostnila čerpanie úveru vo svojej banke pred splátkovou spoločnosťou. Slováci zároveň povedali, že pri vybavovaní úveru sú pre nich dôležité najmä informácie o tom, ako dlho budú úver splácať a koľko ich to bude mesačne stáť.

Na rozdiel od úverov na bývanie, ktoré sa obvykle poskytujú na dlhšie obdobie, počas ktorých môže dôjsť k zmene úrokovej sadzby, pri spotrebných úveroch sa výška úrokovej sadzby až do ich splatenia spravidla nemení. A teraz máme pre vás ďalšiu dobrú správu. Od 1. mája 2013 Slovenská sporiteľňa prestala účtovať väčšinu poplatkov pri nových spotrebných úveroch. “ Ako prvá banka na Slovensku sme sa rozhodli definitívne zrušiť poplatky za spracovanie a za správu úveru. Dokonca aj mimoriadna splátka a predčasné splatenie úveru je bez poplatku,“ potvrdil Štefan Panenka, produktový riaditeľ banky, ktorá dlhodobo poskytuje najviac spotrebných úverov na Slovensku.

Zdroj: Prieskum GfK z marca 2013 pre Slovenskú sporiteľňu

chyba