Skupinový nákup fotovoltických systémov pre rodinné domy: registrovalo sa už viac ako 700 spotrebiteľov

Na výzvu Spoločnosti ochrany spotrebiteľov, aby dodávatelia v rámci skupinového nákupu ponúkli spotrebiteľom výhodnejšie podmienky na nákup a inštaláciu fotovoltických zariadení, reagovalo niekoľko spoločností. Ponuky registrovaným spotrebiteľom zašleme v druhej polovici novembra. Ak ich podmienky presvedčia, budú si môcť okamžite dohodnúť stretnutie s obhliadkou a uzatvoriť zmluvu s dodávateľom.

04.11.2022 00:00
solar-skupinovy-nakup, pr, nepouzivat

Registrácia do skupinového nákupu je stále otvorená na stránke www.spolocnenakupy.sk. Ak uvažujete o fotovoltike a svojim najbližším by ste tohto roku na Vianoce chceli dať zmysluplný a ekologický darček, teraz je ten správny čas nezáväzne a bezplatne sa registrovať.

S.O.S. spustila online kampaň na prvý skupinový nákup fotovoltických zariadení s inštaláciou pre domácnosti v októbri. V nákupe budú k dispozícii len fotovoltické panely, ktoré dosiahli dostatočne vysoký počet bodov v nezávislých spotrebiteľských testoch.

Fotovoltické zariadenia sa stávajú kľúčovým pomocníkom v nejednej domácnosti. Aby však prechodom na slnečnú energiu domácnosti skutočne ušetrili, musia si vedieť vybrať kvalitné zariadenia od overených dodávateľov.

V prvej fáze sa majitelia rodinných domov, ktorí majú o fotovoltiku záujem, môžu bezplatne a nezáväzne registrovať na stránke www.spolocnenakupy.sk. V priebehu novembra S.O.S. predstaví modely, ktoré budú v rámci nákupu k dispozícii. Registrovaní spotrebitelia dostanú ponuku od dodávateľa a budú sa môcť rozhodnúť, či s ním zmluvu na dodanie a inštaláciu fotovoltickej elektrárne vo svojom dome uzatvoria alebo nie.

Úspech skupinového nákupu závisí aj od záujmu zo strany domácností. Všetkým spotrebiteľom sú na stránke www.spolocnenakupy.sk bezplatne k dispozícii aj výsledky nášho najnovšieho porovnávacieho testu fotovoltických panelov a online kalkulačka pre výpočet možnej úspory.

Fotovoltické elektrárne sú obnoviteľným zdrojom energie, preto sú jednou z technológií, na ktoré sme sa zamerali v rámci európskeho projektu CLEAR-X. Skupinovým nákupom posúvame aktivity S.O.S. v oblasti bezplatného nezávislého poradenstva o úroveň vyššie a prinášame spotrebiteľom kvalitný výrobok a technológiu za výhodnú cenu, prakticky na tanieri. Veríme, že spotrebitelia to využijú.

Skupinové nakupovanie výrobkov a služieb je pravidelnou aktivitou mnohých európskych spotrebiteľských organizácií, pretože prináša mnoho výhod a benefitov pre združených spotrebiteľov a je podporované Európskou komisiou. Spoločný nákup sa uskutočňuje v rámci projektu CLEAR-X, ktorý je financovaný z programu Európskej únie pre výskum a inovácie Horizont 2020. Spotrebiteľom je k dispozícii aj telefonická infolinka 0800 333 222 (pondelok-piatok 8:00–16.30).

5 dobrých dôvodov, prečo sa zapojiť do kampane skupinového nákupu

  1. Registrácia je jednoduchá, nezáväzná a pre všetkých spotrebiteľov bezplatná.
  2. Všetkým spotrebiteľom ponúkame možnosť kúpiť si kvalitné, otestované fotovoltické panely s príslušenstvom a inštaláciou od overeného dodávateľa za garantovanú cenu. Pre zaslanie nezáväznej ponuky sa stačí len registrovať na stránke www.spolocnenakupy.sk. Pre potreby zaslania ponuky je potrebné uviesť len meno a mailovú adresu.
  3. Nákup podľa pravidiel skupinového nákupu S.O.S. zahŕňa nákup fotovoltických zariadení, inštaláciu systému a pripojenie do distribučnej siete.
  4. V rámci skupinového nákupu si spotrebitelia budú môcť uplatniť aj poukážky štátneho programu Zelená domácnostiam.
  5. Registrovaní spotrebitelia budú môcť uzatvoriť zmluvy s garantovanou cenou a termínom dodania v období marec až august 2023 už v decembri, resp. ešte pred začiatkom ďalšej sezóny, kedy ceny zariadení a služieb opäť s veľkou pravdepodobnosťou porastú.

Kto sa môže zúčastniť?

Kampaň skupinového nákupu fotovoltiky je otvorená pre všetkých spotrebiteľov na Slovensku. Majitelia rodinných domov sa môžu prihlásiť na stránke www.spolocnenakupy.sk. Registrácia nezaväzuje automaticky k nákupu, ale je podmienkou na zaslanie ponuky a získanie práva na nákup fotovoltického systému za podmienok dosiahnutých v rámci skupinového nákupu.

Ďalšie užitočné informácie nájdete na adrese www.spolocnenakupy.sk. Spotrebiteľom je k dispozícii aj telefonická infolinka 0800 333 222 (pondelok-piatok 8:00–16.30).

spolocnenakupy.sk, logo, pr

Spoločný nákup sa uskutoční v rámci projektu CLEAR-X, ktorý je financovaný z programu Európskej únie pre výskum a inovácie Horizont 2020 (zmluva č. 101033682). Za obsah tohto oznámenia zodpovedajú výlučne autori a predstavuje len ich názory. Nemusí nevyhnutne vyjadrovať názory Európskej komisie a/alebo Európskej výkonnej agentúry pre klímu, infraštruktúru a životné prostredie (CINEA). Európska komisia a CINEA nenesú zodpovednosť za akékoľvek použitie týchto informácií. 

chyba