Deti s rakovinou sa menia na hiphoperov: žiadajú tak o 2 % z dane

Drsný svet hiphopu sa spája s drsným detstvom detí na detskej onkológii. Organizácia Deťom s rakovinou predstavuje kampaň na podporu detí, ktoré „vychovala nemocnica“.

22.04.2024 00:00
thumbnail Pravda 825x464 1,  pr, nepouzivat

Kampaň drzá ako hiphop

Vidíme hiphoperský „battle“ ako metaforu boja, ktorý musia deti zvádzať dennodenne v nemocnici, vizuály skôr pripomínajú cover hiphopového albumu a rozhlasový spot je súťaž vo freestyle rape. Aj takto môže vyzerať kampaň, ktorá chce motivovať ľudí na darovanie 2 % z daní na podporu detí s onkologickým ochorením.

Chemoška a biele steny, s rakovinou sranda neni

Hiphopová kultúra tradične oslavuje ťažké detstvo a drsné príbehy, hláška „vychovala ma ulica“ je už dnes klišé hiphopových textov. A predsa existujú deti, ktoré zažili už v útlom detstve veci, pred ktorým blednú aj tie najdrsnejšie hiphopové historky. Nevychovala ich totiž „len“ ulica, ale nemocnica. Ako spieva dievča v rozhlasovom spote, „chemoška a biele steny, s rakovinou sranda neni“.

thumbnail Pravda 825x464 4, pr, nepouzivat

Deti podporuje aj Separ

Súčasťou netradičnej reklamnej kampane je aj známy raper Separ. Do spotu venoval nielen svoju hudbu, ale dokonca si v ňom aj sám zahral. Plánujete tiež osobne navštíviť detskú onkológiu a venovať deťom šatky, ktoré osobne navrhol. Pre Separa nejde o bežnú spoluprác. O raperovi je známe, že sám bol onkologickým pacientom.

thumbnail Pravda 825x464 A, pr, nepouzivat

Darujte 2 % organizácii Deťom s rakovinou

Ak vás kampaň zaujala a chcete pomôcť deťom, ktoré vychovala nemocnica, darujte tento rok svoje 2 % z daní organizácii Deťom s rakovinou. Vaše peniaze pomôžu detským pacientom na Klinike detskej hematológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb.

thumbnail Pravda 825x464 E, pr, nepouzivat

Organizáciu vedú rodičia detí, ktoré sa liečili na bratislavskej detskej onkológii. Prešli si s nimi dlhodobou náročnou liečbou, a preto vedia, čo to pre rodiny s takto chorým dieťaťom obnáša. Hlavným cieľom je vybudovať špičkovú kliniku detskej onkológie, neustále zlepšovať podmienky liečby, aby prostredie bolo bezpečné a počet úspešne vyliečených detí bol čo najvyšší.

thumbnail Pravda 825x464 B, pr, nepouzivat

Viac informácií nájdete na www.detomsrakovinou.sk

chyba