dm podporila sumou 6 317 eur realizáciu projektu Zelenšia eduzáhrada Špeciálnej základnej školy na ulici Malé Tatry

Koncom marca otvorila dm svoju ďalšiu, v poradí už 160. predajňu v Ružomberku na Zarevúcej ulici. Jej otvorenie bolo opäť spojené s podporou vybraného lokálneho projektu, tentoraz s podporou realizácie projektu Zelenšia eduzáhrada Špeciálnej základnej školy na ulici Malé Tatry.

15.04.2024 00:00
dm Foto:

Škola bola podporená finančným príspevkom, keď jej dm darovala 30 % obratu novej predajne z prvého dňa jej otvorenia, čo činilo sumu 6 317 eur. Symbolický šek na darovanú sumu odovzdala riaditeľke školy Adele Kudličkovej Renáta Kirschnerová, vedúca novej predajne dm drogerie markt.

„Vďaka našim zákazníkom môžeme opäť podporiť ďalší zmysluplný projekt, tentoraz v Ružomberku. Pôjde o revitalizáciu školského pozemku so zameraním na obnovu bylinkovej špirály, vyvýšených záhonov, výsadbu trvalkových záhonov a výsadbu ovocných kríkov a stromov, na ktorom sa budú spolupodieľať aj žiaci školy. Bude slúžiť na vzdelávanie aj v rámci zdravého životného štýlu a zdravej stravy. Eduzáhrada tak bude mať vzdelávaciu, ako aj ekologickú funkciu,“ povedala Alena Laškodyová, regionálna manažérka dm drogerie markt.

Adela Kudličková, riaditeľka školy, dodáva: „Sme veľmi vďační dm za finančný dar, ktorý použijeme na revitalizáciu školského pozemku v našej škole. Žiaci budú mať možnosť vypestovať si sami ovocie a zeleninu, v rámci zdravej výživy a zdravého životného štýlu budú môcť pripravovať zdravé desiaty. Využívaním kompostoviska sa žiaci naučia, ako ekologicky hospodáriť a zužitkovať prírodný odpad. Revitalizáciou areálu školy vznikne priestor nielen na vzdelávanie žiakov školy, ale aj na relaxáciu a odpočinok.“

Nová predajňa je otvorená denne od 9. do 20. hodiny. Na privítanie boli pre zákazníkov v prvé štyri dni jej otvorenia pripravené 10-násobné body za celý nákup, ktoré získali po predložení zákazníckej karty pri každom nákupe v tejto predajni. Pre všetkých zákazníkov boli v deň otvorenia pripravené k nákupu aj sprchovací gél z radu značky dm Balea a permanentná taška.

chyba