Deti v bratislavskej škôlke čakalo prekvapenie

O2 Športová akadémia Mateja Tótha vstúpila do 7. roku svojho fungovania. Za toto obdobie ňou prešlo viac ako 10 tisíc detí, aktuálne pôsobí na takmer 130 školách. Na jednej z bratislavských materských škôl mali nedávno vzácnu návštevu. Tréning si prišiel spolu s deťmi vyskúšať aj generálny riaditeľ O2 Slovensko Igor Tóth.

21.03.2023 00:00
generálny riaditeľ O2 Slovensko Igor Tóth
Generálny riaditeľ O2 Slovensko Igor Tóth.

O2 je hrdým partnerom akadémie olympijského víťaza Mateja Tótha už od jej vzniku. O tom, čo tieto dve inštitúcie spája, vysvetlil Igor Tóth v relácii Raňajky na TA3: „Všetci, či už ľudia alebo spoločnosti, radi rozprávame o svojich svetlých stránkach. Málo z nás dokáže hovoriť aj o tých tienistých, ktoré naše produkty a služby prinášajú. V našom prípade, prípade mobilných operátorov, si uvedomujeme, že telefóny sú súčasťou života detí a trávia s nimi pomerne veľa času. Preto sa čas, ktorý trávia deti s mobilom v ruke, snažíme kompenzovať kvalitným pohybom v O2 Športovej akadémii Mateja Tótha.“

Akadémia Mateja Tótha je komplexný program. Deti sa nerozvíjajú len po telesnej a športovej stránke. V tréningovom procese sú zahrnuté aj cvičenia na rozvoj mentálnych zručností a schopností, ktoré im pomáhajú koncentrovať sa na vyučovaní, a dosahovať tak väčší prospech. Každý tréning obsahuje aj zdravotné cvičenia, ktoré kompenzujú dieťaťu dlhé hodiny sedenia v školskej lavici alebo pri mobilnom telefóne.

Podľa Jozefa Božika, primátora mesta Partizánske a podpredsedu ZMOSu, je akadémia Mateja Tótha jedinečný a inovatívny program, ktorý prináša škole aj mestu vysokú pridanú hodnotu. Okrem prepracovanej metodiky Jozef Božik ocenil aj fakt, že dieťa má v akadémii len jedného súpera – seba. Systém testovania je nastavený tak, že dieťa sa porovnáva samo so sebou, sleduje ako sa zlepšuje a to ho motivuje. Neporovnáva sa a nesúťaží s inými deťmi, ale sa zameriava na svoj vlastný progres. Partizánske je prvým mestom na Slovensku, kde všetky základné a materské školy majú O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha. Primátor ocenil systém financovania programu, ktorý sa vo väčšine investovaných prostriedkov priamo vracia škole.

Projekt Moduly Čítajte viac Telesná na škole hravou formou. Deti pohyb vnímajú ako dobrú zábavu

www.ahojmama.pravda.sk/…-clanok.html

tv.pravda.sk/re­lacie/pravda-o-klime

chyba