Stále platí, že práve rodiny samoživiteliek s dvomi a viac deťmi patria medzi najohrozenejšie skupiny na Slovensku

Najťažšia situácia je v banskobystrickom kraji. A práve pre deti ohrozené sociálnym vylúčením z Banskej Štiavnice a Lučenca sa rozhodol obľúbený fitness tréner Jany Landl s jeho Občianskym združením MY SME LIVE zorganizovať nezabudnuteľný detský tréning spojený s celodenným výletom.

19.08.2022 00:00
Jany Landl, pr, nepouzivat

Občianske združenie vďaka svojim partnerom pre deti zabezpečilo dopravu autobusom, občerstvenie do autobusu, obed v krásnom hoteli, prehliadku Starého zámku, zmrzlinu… Deti sa pri tréningu zabávali v tričkách, ktoré im daroval Jany hneď po príchode a na záver si od Janyho a jeho priateľky Vierky Ayisi vypočuli povzbudzujúce slová o tom, aby si v živote išli za tým, čo naozaj chcú a aj keď nemali ľahký štart, ich cestu životom vedia ovplyvniť sami svojou snahou žiť dobrý život. Deti domov odchádzali s novými hračkami, školskými potrebami a inými darčekmi od hlavného finančného partnera Pepco Slovensko, ale hlavne s krásnym zážitkom a novými pocitmi zo samých seba.

Jany Landl, pr, nepouzivat

„Dostávať je krásne, ale darovať ma obohacuje oveľa viac“. „Deti sú naša budúcnosť“. Jany Landl

Rola neziskových organizácií je v boji proti chudobe nezastupiteľná. Mnohé rodiny potrebujú pomoc, aby preklenuli najťažšie obdobie. Je pre nich nesmierne potrebná a vzácna prítomnosť ľudí, ktorí rodinu sprevádzajú krízovým obdobím. Túto nenahraditeľnú rolu plnia sociálni pracovníci po celom Slovensku.

PhDr. Stanka Jonášová je soc. pracovníčka z Lučenca. Tento rok spoločne so skupinou ďalších sociálnych pracovníčok absolvovala sériu finančné vzdelávanie rodín vďaka programu 5peňazí, ktorý realizuje Inštitút pre bankové vzdelávanie NBS. „Deti dnes zažili výnimočné chvíle. Jany Landl im prisľúbil, že sa uvidia opäť. Doslova im dal svoje srdce. My sociálni pracovníci im ho dávame počas pravidelných stretnutí“, hovorí Stanka. „K spolupráci so sociálnymi pracovníkmi nás inšpirovalo dakujeme.sk“, hovorí Jany Landl. Poznajú príbeh rodiny, jej trápenia aj možnosti. Sú motivátormi. Rodinu sa snažia stabilizovať a následne malými krokmi riešiť zamotané klbko mnohých problémov“, dodáva.

chyba