Pán Matovič, ako podporíte neziskové organizácie, ktoré sa chudobným deťom venujú dlhodobo?

Prednedávnom predstavil Igor Matovič revolúciu v oblasti financií na Slovensku. Nová reforma sa skladá z viacerých častí a venuje sa daňovým odvodom, živnostníkom, či rodinám. Nás z neziskovej organizácie Pierott zaujala predovšetkým jedna časť, a to tá prvá.

06.12.2021 00:00
Lemur, PR, nepouzivat Foto:

Minister financií predstavil štyri opatrenia daňovej reformy, ktoré sa zameriavajú na rodinu a na deti. „Služby deťom“, ako túto oblasť nazval samotný minister, má zabezpečiť, že každý rodič bude môcť získať pre svoje dieťa vo veku od 3 do 18 rokov príspevok 70 eur, ktoré môžu použiť na zaplatenie krúžku, doučovania alebo na uhradenie posilňovne, návštevu galérií a múzeí.

Deti sú budúcnosť Slovenska!

V neziskovej organizácii Pierott nám záleží na tom, aby sa každé dieťa na území našej republiky malo dobre a aby sa venovalo koníčkom, ktoré ho napĺňajú. Aj práve preto fungujeme už viac ako 8 rokov, počas ktorých sme pomohli finančne aj materiálne stovkám detí zo sociálne znevýhodnených rodín či deťom so zdravotným hendikepom.

Matovič na svojej tlačovej konferencii taktiež predstavil štatistiky o deťoch, ktoré žijú v chudobe. Na tieto smutné fakty Pierott poukazuje už od svojho založenia. Až šesť detí z 1000 sa nedožije svojich prvých narodenín v dôsledku chudoby, každé piate dieťa do 18 rokov na Slovensku žije v riziku peňažnej chudoby, čo minimalizuje ich šance na hodnotné vzdelanie, rozvoj, či kariéru. Každému piatemu dieťaťu na Slovensku chýbajú 3 zo 14 základných potrieb a tak ďalej.

Na jednej strane túto iniciatívu kvitujeme a sme radi, že sa konečne aj niekto v parlamente zaujíma o budúcnosť detí, ktoré sú zároveň budúcnosťou našej krajiny. No na strane druhej…

Foto: Pierott.com
Lemur, PR, nepouzivat

Projekty n.o. Pierott, ktoré by bez podpory ľudí neexistovali

Počas ôsmich rokov sme vytvorili rôzne výzvy a projekty, do ktorých sa prihlásilo niekoľko desiatok donorov, ktorí podporili finančnou čiastkou alebo materiálnou pomocou deti, ktoré nemali toľko šťastia, aby sa narodili do prosperujúcej rodiny. Túto aktivitu robíme nezištne a preto, lebo chápeme potrebu a dôležitosť pomáhania tam, kde je to potrebné, bez pomoci poslancov či reforiem, ktoré na neziskové organizácie vôbec neprihliadajú.

Momentálne sa môžete zapojiť do prebiehajúcej Vianočnej výzvy, alebo do výzvy Vidíme to ružovo. Na stránke www.pierott.com nájdete všetky naše aktivity, ktorými pomáhame a prostredníctvom ktorých viete pomôcť aj vy.

Z pohľadu organizácie, ktorá sa o deti, ich koníčky a budúcnosť zaujíma dlhodobo, nám finančná revolúcia, ktorú predstavil minister financií, vôbec nepomôže. Viac by sme ocenili, ak by sa orientovali na 2 % z dane, ktoré predstavujú pre organizácie dôležitý príjem. Vďaka nim existujú mnohé športové kluby, tímy, záujmové krúžky pre deti. Vláda by urobila lepšie, keby zvýšila podiel tejto dane, ktorý môžu ľudia a firmy venovať týmto organizáciám. Pretože tieto organizácie vedia, čo robia, komu pomáhajú a kam ďalej tečú tieto financie.

chyba