5 najlepších miest v Taliansku na dovolenku v meste alebo na dlhšiu dovolenku

Taliansko ponúka nespočetné množstvo trás na oddych a načerpanie nových síl. Jeho malebné dedinky, krásne pobrežie a historické pamiatky v mestách z neho robia jedinečnú krajinu.

04.05.2023 00:00
Taliansko Foto:

Mimoriadne rozmanitá krajina, stáročia staré umenie a architektúra a vynikajúca kuchyňa vám poskytnú jedinečné zážitky. V tomto článku sa pozrieme na 5 najlepších miest v Taliansku na dovolenku v meste alebo na dlhšiu dovolenku.

Lacné cestovanie je možné vďaka platforme na organizovanie letov, pobytov v meste a dovoleniek – eSky

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, a zároveň jedna z najdôležitejších vecí, je pripraviť si rozpočet, ktorý na cestu máte. Aby ste mohli zostaviť realistický rozpočet, je potrebné najprv urobiť prieskum a zistiť, koľko budú pravdepodobne stáť letenky do danej destinácie a aká je cena ubytovania.

Spoločnosť eSky.sk ponúka letenky od všetkých leteckých spoločností na jednom mieste. Vyhnite sa obľúbeným termínom cestovania, ako sú napríklad sviatky, či predĺžené víkendy – odleťte 2–3 dni pred takýmito udalosťami alebo 2–3 dni po nich – ušetríte. Rozhodnite sa pre flexibilitu – ceny za rovnaké destinácie sa môžu líšiť aj niekoľkokrát v závislosti od zvolených termínov, preto využite možnosť „Lety v blízkych termínoch“.

Okrem toho si na stránke eSky.sk môžete jednoducho rezervovať let a súčasne aj ubytovanie. Nájdete tam 1,3 milióna ubytovacích zariadení po celom svete.

Miesta v Taliansku, ktoré sú ideálne na pobyty v meste a dlhšie dovolenky

Bari

Bari, krásne a pestré mesto na juhu Talianska, ponúka oveľa viac než len kulinársku rozmanitosť a nádherné pláže – mesto je mimoriadne autentické a inšpiruje svojich návštevníkov talianskym temperamentom a úchvatnou prírodou.

Stále tu môžete pocítiť pravý taliansky štýl a nerušene objavovať jaskyne a pláže. Pôvodné Taliansko nemuselo ustúpiť turistickým pevnostiam a životný štýl Baresen, ako sa obyvatelia nazývajú, sa tu prejavuje vo všetkých svojich podobách.

Foto: SHUTTERSTOCK
Taliansko

Sicília

Sicília je najväčší ostrov v Stredozemnom mori a každý typ cestovateľa si tu nájde niečo pre seba. Nájdete tu pláže pre milovníkov slnka, sopky pre turistov a milovníkov archeológie, starobylé chrámy a veľkolepé normanské a barokové kostoly. Nezabudli sme ani na gurmánov. Nájdete tu živé a pestré trhy a zákusky, ktoré sa nikde inde na svete nevyskytujú.

Sardínia

Sardínia je nádherný ostrov, jeden z klenotov Talianska v Stredozemnom mori. Je známa svojimi rajskými plážami a členitým pobrežím s tisíckami nádherných zátok. Cestovanie na Sardíniu však nie je len o mori. Zdanlivo nekonečné pohoria tu koexistujú s lesmi a džungľou, poľnohospodárskymi rovinami, riekami, jazerami a zväčša neobývaným a nedotknutým územím.

Foto: SHUTTERSTOCK
Taliansko

Benátky

Ak premýšľate nad mestom, kam ísť na dovolenku, ktoré má šarm, tajomstvo, históriu a je ikonou romantiky, návšteva Benátok bude pre vás povinnosťou. Táto nádherná časť Talianska ponúka návštevníkom aj miestnym obyvateľom nekonečné možnosti, ako sa oddávať jedinečným priestorom a možnostiam zábavy.

Turistické pamiatky v Benátkach sú impozantné, atraktívne a veľkolepé pre každého, kto sa ich rozhodne navštíviť. Tvoria ich klasické stavby, tajomné uličky, vody, ktoré pretekajú mestom, a spôsob života, ktorý nenechá nikoho ľahostajným. Zo všetkých týchto dôvodov sa oplatí spoznať, čo najviac priťahuje pozornosť turistov.

Neapol

Ak prídete do Talianska a navštívite Neapol, spoznáte Taliansko aspoň z polovice. Neapol, ktorý sa nachádza v južnom Taliansku, je jedným z tých miest, ktoré turisti ešte len musia skutočne objaviť. Historické a umelecké dedičstvo Neapola je absolútne fascinujúce. Nie nadarmo je jeho historické centrum, najväčšie v Európe, plné kostolov a palácov, zapísané aj na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Neapol sa považuje za jedno z náboženských centier Európy. Bazilika San Francesco di Paola, postavená v roku 1815 v neokla­sicistickom štýle, je najpôsobivejšou stavbou v Neapole. Ďalší kostol, Santa Maria del Carmine, sa vyznačuje zvonicou, ktorá je najvyššia v Neapole.

chyba