Hľadáte ideálnu destináciu na dovolenku počas jesene? Navštívte exotickú Krétu

Odkladali ste dovolenku na neskôr, pretože davy turistov, vysoké teploty a preplnené pláže nie sú pre vás ideálne podmienky na relax? V tom prípade máme pre vás destináciu, v ktorej si aj počas chladnej jesene môžete užiť nerušený relax. Reč je o Kréte a dôvodoch, pre ktoré sa oplatí tento nádherný ostrov navštíviť.

12.10.2022 00:00
dovolenka, Grecko, pr Foto:

Zistite spolu s nami, čo všetko na vás v tejto exotickej krajine na dovolenke čaká?

Kréta je skvelá pre všetky vekové kategórie a rozpočty

Kréta je veľmi bezpečná, čo je výhodou pre všetkých, no najmä pre tých, ktorí cestujú sami. Na druhú stranu je to tiež veľmi spoločenský ostrov, takže ak plánujete dovolenku s deťmi, pokojne sa sem vyberte.

Jesenná dovolenka na Kréte vám ponúka veľa jemných piesočnatých pláží s plytkými vodami, ako napríklad Elafonissi. Ak vás ale nebaví neustále vylihovať pri mori, sú tu aj vynikajúce podmienky pre túry všetkých úrovní, vodné športy a tiež vodné parky pre deti.

K dispozícii máte aj cenovo dostupné a očarujúce rodinné ubytovanie a množstvo chutného a zdravého jedla podávaného v tavernách zariadených v rodinnom štýle.

Podmienky vhodné na dovolenku po celý rok

Ak si chcete užiť dovolenku a relax v domácom prostredí, pohodlné plážové lehátka sa o tento luxus postarajú bez najmenších problémov. Avšak, nižšie teploty môžu polihovanie na záhrade troška komplikovať, takže je lepšie zájsť si k moru, kde môžete okrem pláže spoznávať aj nádherné okolie.

Kréta má úžasne krásnu prírodu a veľkú rozmanitosť krajiny. Ako najjužnejší ostrov Grécka je Kréta obdarená miernymi zimami, skorou jarou a dlhou a vlahou jeseňou, počas ktorej si relax na plážovom lehátku užijete plnými dúškami a bez davu turistov. Aj vďaka tomu je Kréta dokonalým 365-dňovým cieľom dovolenkárov z celého sveta, ktorí spoznávajú ostrov dôvernejšie a často aj s kvalitnou prilbou na motorku na hlave.

Foto: SHUTTERSTOCK
dovolenka, Grecko, pr

Objavovať krásy Kréty môžete celý život

Kréta je veľký ostrov – 260 km dlhý a 56 km široký v najširšom bode. Ale nielen veľkosť si vyžaduje svoj čas. Je to obrovská rozmanitosť zážitkov, ktoré vám terén ostrova ponúka. Sú tu drsné hory, rokliny, bujné pláne a dlhé pobrežné prechádzky. Hlavné mestá a najobľúbenejšie oblasti ponúkajú návštevníkovi veľa možností.

Takže, ak všetko počas tohtoročnej dovolenky nestihnete, nechajte si niečo na ďalší rok. Výhodou je tiež pomerne nízka cena dovolenky a krátky let do tejto celosvetovo obľúbenej destinácie.

chyba