Ako prvý porovnávač prinášame aj porovnanie poistenia na hory

Chystáte sa do hôr? Určite sa vám bude hodiť horské poistenie.

19.09.2019 09:11
netfinancie, poistenie na hory, pr clanok,... Foto:

Spoločnosť Netfinancie vám ako prvý porovnávač na Slovensku prináša možnosť porovnať si poistenie na hory online. Vďaka tomu nemusíte chodiť do poisťovne alebo porovnávať produkty poisťovní zdĺhavo na každej stránke. Stačí do kalkulačky zadať pár potrebných údajov a na základe nich vám ponúkne relevantné ponuky poisťovní zobrazené podľa ceny. Vyberiete si podľa toho, či hľadáte len základné poistenie nákladov na zásah Horskej záchrannej služby alebo si chcete pripoistiť rizikový šport, úraz, batožinu a podobne. Všetky potrebné dokumenty vám následne prídu na e-mail, stačí len zaplatiť poistné. Všetko rýchlo a jednoducho. A hor sa na hory!

Prečo by sme na poistenie do hôr nemali zabudnúť?

Hory sú krásne, ale aj veľmi nebezpečné. Okrem nepríjemných zranení sa vám ľahko môže stať, že niekde uviaznete alebo sa stratíte a budete musieť privolať záchrannú službu. Práve takýto zásah Horskej záchrannej služby, spojený s pátraním, vyslobodzovaním alebo poskytnutím pomoci v zle dostupnom teréne, musíte následne hradiť z vlastného vrecka. Platné poistenie na hory vás však od týchto nákladov oslobodí. Ak si totiž porovnáte cenu poistného pohybujúcu sa v jednotkách eur s tisícami za výjazd vrtuľníkom, vaše rozhodnutie by malo byť jednoznačné.

Vybrať si z porovnania vie každý turista

Pri poistení do hôr si môžete vybrať medzi rôznymi rozsahmi krytia. Na svoje si tak prídu turisti, ktorí hľadajú len základnú poistnú ochranu a rovnako aj takí, ktorí sa rozhodnú pre rozšírené alebo aj nadštandardné krytie. Poistenie na hory však platí iba na území Slovenska, a to vo všetkých horských oblastiach vrátane jaskýň a priepastí. Takže ak sa chystáte navštíviť hory v zahraničí, budete potrebovať komerčné cestovné poistenie s pripoistením zásahov horskej služby. Aj to si môžete rovnako porovnať a uzatvoriť online.

Nech sa už do hôr chystáte v akomkoľvek ročnom období, poistnú ochranu by ste nikdy nemali podceniť. Spoliehať sa na svoje verejné zdravotné poistenie v tomto prípade nestačí. V správach sa neustále objavujú informácie o nešťastných pádoch do roklín či prevozoch zranených vrtuľníkmi. Hoci sa už zranenie alebo problematická situácia stane, netreba si vytvárať navyše zbytočné výdavky.

Preto si hory užívajte spolu s uzatvoreným poistením!

chyba