Bojnice: čo v nich vidieť a kde sa ubytovať?

Kúpeľné, turistické, kultúrne aj historické centrum západného Slovenska. Aj tak by sme mohli charakterizovať Bojnice. Čo sa v nich oplatí vidieť a kde sa ubytovať? Na to vám dáme odpoveď v tomto článku.

03.10.2018 08:00
bojnicky-zamok

Bojnický zámok a múzeum

Kto by už len nepoznal Bojnický zámok? No poznať a navštíviť ho je rozdiel. Ak ste v Bojniciach, túto pamiatku by ste rozhodne nemali vynechať. Vďaka poslednému šľachtickému majiteľovi, grófovi Jánovi Pálffymu, sa v ňom zachovalo množstvo predmetov, obrazov a zaujímavostí, ktoré vám priblížia históriu aj život v zámku.

Pri troche šťastia sa vám podarí vystriehnuť aj tematickú akciu, napríklad Festival duchov a strašidiel. Atmosféru, ktorú zámok rozhodne má, ešte umocní nočná prehliadka, ktorú si môžete rezervovať tiež.

Národná zoologická záhrada Bojnice

Pre verejnosť je sprístupnená už od roku 1955, čo z nej robí najstaršiu zoologickú záhradu na Slovensku. Je domovom pre viac ako 430 druhov a 3500 exemplárov domácich aj exotických zvierat, medzi ktorými sa nájdu aj slony africké a antilopy bongo.

Návštevníci si pochvaľujú veľmi pekné, upravené prostredie, veľa zelene, príjemné náučné chodníky a miesta na relax s celou rodinou. Ak ste pravidelnými návštevníkmi, mali by ste vedieť, že sa mierne zvýšil vstup pre dospelú osobu. Od septembra 2018 je to na osobu 7 €, no deti do 4 rokov majú vstup zadarmo.
medved-zoo-bojnice

Segway tour – Bojnice na kolesách

Aby sme nezostali len pri klasických pamiatkach, do zoznamu pridávame aj netradičnú prehliadku mesta – na Segwayoch. Či už sa vám tento „turistický” dopravný prostriedok páči, alebo nie, ušetríte si vďaka nemu veľa energie a aj prehliadka krásnych Bojníc získa úplne iný rozmer. Zároveň si stihnete pozrieť všetko, k čomu sa na kolesách dostanete, v rámci jedného dňa.

Na túto túru si však musíte vystriehnuť dobré počasie, sprístupnená je v mesiacoch jún až september. Ak ste na tomto čude nikdy nestáli, podľa ľudí, ktorí ho tiež vyskúšali prvýkrát, je jazda veľmi jednoduchá a intuitívna. Báť sa nemusíte ani rýchlosti, keďže Segway ide maximálne 15 kilometrov za hodinu.

Reštaurácia Muzika

Aký by to bol rebríček zaujímavých miest bez reštaurácie? Po toľkom chodení (ak sa nerozhodnete pre Segwaye) vám isto vyhladne, preto oceníte tip na kvalitnú prevádzku. Reštaurácia Muzika sa môže pochváliť príjemným interiérom, veľmi chutným a kvalitným jedlom a milou obsluhou. Reštaurácia je v strednej až vyššej cenovej kategórii. Výlet, či už s rodinou alebo priateľmi, môžete obohatiť slávnostným obedom práve na tomto mieste. Ide však o obľúbený podnik, preto si dopredu radšej rezervujte miesto.

Kde sa v Bojniciach ubytovať?

Bojničania sú na turistický ruch zvyknutí, preto v meste aj mimo neho nájdete nielen hotely či penzióny, ale aj priváty na krátkodobý alebo dlhší prenájom. Vždy záleží od vašich preferencií:

Penzióny

Poskytujú viac benefitov, spoločenské miestnosti, bary, reštaurácie aj občerstvenie v cene pobytu. Kompromis však spravíte v súkromí, keďže nebudete jediní hostia.

Hotely

Sú ešte o úroveň vyššie ako penzióny, čo sa kvality služieb a dostupnosti týka, no spolu s nimi rastie aj počet klientov.

Priváty

Oproti hotelom a penziónom sú tu priváty, ktoré vám možno neposkytnú taký servis, no lokalita a súkromie ich môžu zďaleka vynahradiť.

chyba