Skvelý tip na odbúranie stresu

Príroda, ticho, spev vtákov zrána a cvrkot cvrčkov zvečera. Žiadne horúce noci, ale príjemný horský vzduch. Aj Vám sa to pozdáva? Poďte sa posadiť do exteriéru novovybudovanej Villy Žakýl, ponúknite sa kvalitnou kávičkou a nasávajte pokojnú atmosféru....

11.07.2014 06:00
vyhlad 1_inzercia

Rozprávkové Štiavnické vrchy sú plné miest, ktoré nájdete v historických knihách. Zamilovať si môžete samotnú Banskú Štiavnicu, no existuje tu miesto, malá bodka na mape – obec s menom Podhorie, kde nájdete všetko, čo človek hľadá pre svoj oddych. Ak rozmýšľate kam sa vybrať na víkend, dovolenku, či len na pár dní ujsť pred každodennými starosťami, tak už nemusíte, pretože Villa Žakýl v malebnej dedinke

Podhorie je miestom, ktoré každého privíta s otvorenou náručou. Leží len hodinku a trištvrte cesty od Bratislavy a do Banskej Bystrice je to odtiaľto asi len pol hodinu. Geniálnu polohu podčiarkuje aj nádherný výhľad na vrcholky kopcov, do dolín a okolia Štiavnických vrchov, ktoré zapĺňajú horizont očarujúceho výhľadu z Villy Žakýl. Priamo v obci sa nachádza ľudové múzeum, múzeum bábok a pamätná izba Františka Osvalda. Náučný chodník k zrúcanine Žakýlskeho hradu vedie hneď popri Ville Žakýl a na jediné prírodné jazero – Žakýlske pleso, nazývané tiež morské oko, sa dostanete za 40 minút turistickým náučným chodníkom.

A ak Vám nestačí relax v srdci prírody, máte ďalšie možnosti spoznávania Štiavnického okolia od kúpeľného mestečka Sklenné Teplice (6 km), kde si môžete objednať liečivý účinok rôznych procedúr, cez návštevu kaštieľa vo Svätom Antone (12 km), v zime veľmi príjemná lyžovačka na zjazdovke Salamandra rezort (13 km), v lete kúpanie v štiavnických tajchoch (od 2 km do 20 km), ideálny reliéf miestnych ciest pre stredne náročnú cykloturistiku a v neposlednom rade multikulturálna Banská Štiavnica s Novým zámkom, Starým zámkom, Klopačkou, botanickou záhradou, skanzemom v skutočnej bani a pod.

Že nemáte radi preplnené kúpaliská a obrovské wellness hotely? Vo Ville Žakýl Vám ponúknu opak – privátny útulný wellness (suchá sauna a jacuzzi), kde Vás vo vyhradenom čase nebude nik rušiť. Na želanie Vám pripravia romantickú atmosféru so sviečkami a šampanským. No čo viac si môžete priať?

Detská herňa s množstvom kolesových hračiek pre najmenších (odrážadlá, kočík pre bábiky, fúrik a pod.), spoločenská miestnosť, posedenie na terase, v altánku, či grilovanie s priateľmi – to všetko môžete využiť. Ak však uprednostňujete „full servis“, potom sa o celý Váš komfort postará príjemný personál zariadenia a pripraví Vám napríklad aj grilované pochúťky, či kotlíkový guláš a naservíruje priamo na stôl. Vy zatiaľ môžete nerušene odpočívať.

Vo ville nechýba denný a nočný bar. Ubytovaní hostia si môžu doobjednať stravovacie služby, alebo využiť menšiu kuchynku na prípravu vlastných jedál. V celom objekte je bezplatné wifi pripojenie, parkovisko je monitorované kamerovým systémom. Všetky izby sú útulne zariadené, no zároveň pôsobia veľmi luxusne. Samozrejmosťou je vlastné sociálne zariadenie so sprchovým kútom a LCD TV.

+5

Milovníkom zvierat a deťom určite dobre padne návšteva blízkeho ranča, či prechádzka po okolí v konskom sedle. Deti sa potešia jazde na koníkoch, somárikoch. Novinkou je práca so psíkmi – čistokrvnými Malamutmi – záujemcovia si psíka vychystajú, nasleduje prechádzka a po skončení sa opäť postarajú o psíka. Ďalšou službou, ktorú tu ponúkajú je príprava detských či rodinných osláv. Pobyt si v tomto prípade môžete naplánovať v termíne Vašej oslavy a o nič sa pritom nemusíte starať.

Zaujímavosťou sú aj niektoré adrenalínové aktivity, ktoré Vám tiež vedia vo Ville Žakýl pripraviť – napr. tractor racing, kosenie trávy v svahovom teréne klasickou kosou alebo krovinorezom.

www.zakyl.sk

chyba